Geri Dön
Gündem Koşuyolu'nun efsanesi için Koşuyolu'nda tören

Koşuyolu'nun efsanesi için Koşuyolu'nda tören

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurucu başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut için tören düzenlendi. Oğlu Artuk Yakut, "Babamın hayatında önceliği her zaman Koşuyolu'ydu. Koşuyolu onun vazgeçilmeziydi" dedi.

Koşuyolu'nun efsanesi için Koşuyolu'nda tören

Türkiye'de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan biri olan 82 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Yakut, geçtiğimiz salı günü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Kalp damar cerrahisinin duayenlerinden kabul edilen Yakut için Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anma töreni düzenlendi. Prof. Dr. Cevat Yakut'un Türk bayrağına sarılı tabutu hastanenin konferans salonuna getirildi. Anma törenine İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Levent Yılık, Yakut'un eşi Çiğdem Yakut, oğlu Artuk Yakut, çalışma arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, “Kabataş'tan benim ağabeyim. Genel cerrahide çok kıdemli başhekimlikte beraber çalıştığımız hocam çok değerli. Burada söyleyecek çok fazla bir şey yok zaten herkes burada hocamın bu dünyada hoş sedalar bıraktığını gösteriyor buradaki sevgisiyle. İdealizmin, adanmışlığın, vatanperverliğin sembolü hocamız. Allah rahmet eylesin" dedi.

Prof. Dr. Cevat Yakut'un oğlu Artuk Yakut ise, "Babamın hayatında önceliği her zaman Koşuyolu'ydu. Koşuyolu onun vazgeçilmeziydi. Atatürkçü ve milliyetçi yönü ağır bastığı için devletine koşulsuz hizmet etmeyi görev olarak kabul etti. Kuruluşundan emekliliğine kadar geçen yıllarda Koşuyolu ismini bir dünya markası yapabilmek için gece gündüz fedakarlıkla özveriyle çalıştı" diye konuştu. Törende, Prof. Dr. Cevat Yakut'un hayatını anlattığı video gösterildi.

Yapılan konuşmaların ardından helallik alınarak dua okundu. Yakut'un cenazesi meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Yakut'un cenazesi Levent'te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ne götürüldü.