Geri Dön
Gündem LÖSANTE Hastanesi için protesto

LÖSANTE Hastanesi için protesto

Lösemili Çocuklar Vakfı’nca (LÖSEV) tedavileri yapılan çocukların aileleri, LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne 7 yıldır ruhsat verilmemesini protesto amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

LÖSANTE Hastanesi için protesto

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfına kayıtlı, çocuğu lösemiyle mücadele eden aileler, LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesine 7 yıldır ruhsat verilmemesini protesto amacıyla Türkiye’nin birçok ilinde, eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. İstanbul’da yapılan basın açıklaması için saat 11.00’de Şişli Camisi önünde bir araya gelen aileler de LÖSANTE Hastanesine ruhsat verilmesi için çağrıda bulundu.

Sevim Alp Alcan’ın aileler adına okuduğu basın açıklamasında, “Halkın bağışlarıyla varlığını sürdüren, 7 milyon gönüllüsüyle Türkiye’deki en güvenilir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV’e istismarcı yakıştırması yapmak hangi vicdana sığar? Bu sadece lösemi ve kanser tedavisi gören evlatlarımızın anne ve babaları olarak bizleri değil, LÖSEV’e inanan ve güvenen milyonlarca gönüllü ve bağışçısını da üzmüştür.

Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatında da açıkça belirtildiği üzere lösemi ve kanser hastalıkları multidisipliner tedavi gerektirir. Yani her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi şarttır. Biz lösemi ve kanser ile mücadele eden aileler olarak yine soruyoruz. Tam ruhsat alana kadar da sormaya devam edeceğiz" denildi.

Açıklamada, "Mucizeler yaratarak, tek kuruş almadan yüzde 94 tedavi başarısına ulaşmış ve lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk hastalarına her şey dahil tamamen parasız hizmet sunan, hayat veren ve bütün dünya tarafından takdir edilen LÖSEV’e ve LÖSEV’in 400 yataklı LÖSANTE Hastanesine neden 7 yıldır tam ruhsat verilmiyor" ifadeleri yer aldı.

Açıklama, "Türk halkının bağışları ile Tuğla tuğla inşa edilen LÖSANTE Hastanemize artık engel olmayın. Tüm çocuklarımız iyileşsin, çocuklarımız lösemi ve kanserden ölmesin" ifadeleri ile sona erdi.