Geri Dön
Gündem Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Yeşilyurt ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 08.35’te oldu. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Malatya'nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Yeşilyurt ilçesi Seyituşağı Mahallesi, büyüklüğünü ise 4.8 olarak açıkladı.

DEPREM ANI, KAMERADA

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, bu sabah meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sarsıntıyla birlikte vatandaşların dışarıya çıkıp, kaçtıkları görüldü.

'SAHA TARAMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTE'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, "Malatya-Yeşilyurt merkezli 5 büyüklüğünde yaşanan depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im memleketimizi ve ülkemizi, her türlü afetten korusun. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

'HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK'

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu ise "Malatya'mızda 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şu ana kadar, bizlere ulaşan herhangi bir olumsuz durum an itibarıyla bulunmamaktadır. İtfaiye olarak süreci yakinen takip ediyoruz. Saha taramalarımız da devam etmektedir" açıklamasını yaptı.