Geri Dön
Gündem Mardin’de müftü ve başpapazdan ‘çocuklar ölmesin’ mesajı

Mardin’de müftü ve başpapazdan ‘çocuklar ölmesin’ mesajı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinliğe katılan İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen ve Başpapaz Gabriel Akyüz, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında çocukların ölmemesi için çağrıda bulunarak barış mesajı verdi.

Mardin’de müftü ve başpapazdan ‘çocuklar ölmesin’ mesajı

Nusaybin ilçesinde, Mor Yakup Kilisesi ile Zeynel Abidin Camisi'ni kapsayan ve 2014 yıllında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kültür İnanç Parkı’nda, ‘Nusaybin Dostluk Buluşması’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kültür ve Turizm İl Müdürü Elif Belkıs Baştürk, İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte çocuklar badminton oynadı, çuval, yumurta ve halat yarışı yaptı. Etkinlikte İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen ile Başpapaz Gabriel Akyüz, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında çocukların ölmemesi için çağrıda bulunarak, barış mesajı verdi.

‘ÇOCUKLAR ÖLMESİN’

İl Müftüsü Dr. Türkmen, konuşmasında, çocuklar ve Hıristiyan din adamı Gabriel Akyüz ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “İslam dini her zaman birleştirici ve barışçı bir din olmuştur. Dinimiz ayrı olabilir, dilimiz ayrı olabilir. Ama biz herkesin beraber yaşayacağı bir dünya diliyoruz ve istiyoruz. Masum insanlar, masum çocuklar ölmesin istiyoruz. Bu temennilerle dua ediyoruz. Öldürerek değil, yaşatarak barış geleceğine inanıyoruz” dedi.

Papaz Gabriel Akyüz de çocuklarla beraber burada olmanın kendisini çok duygulandırdığını ve savaşları kınadığını belirterek, “Bu manzara çok güzel.

Çocuklar yaşasın. Çocukları dünyaya getirmekle gerçek bir anne baba olmayız. Onlara iyi eğitim vererek, yetiştirerek insanlığa ve Allah'a kazandırarak gerçek anne baba oluruz. Benim temennim de, çocuklar ölmesin” diye konuştu.