Geri Dön
Gündem Mersin'de polisevine saldırı davasında 8 sanık beraat etti

Mersin'de polisevine saldırı davasında 8 sanık beraat etti

Mersin'in Mezitli ilçesinde polisevine yönelik terör saldırısı davasında 10 sanıktan 8'i beraat etti.

Tece Mahallesi'ndeki polisevine, geçen yıl 26 Eylül'de saat 23.00 sıralarında PKK'lı kadın teröristler Dilara Ürper ve Emel Feremez tarafından saldırı düzenledi. Teröristler, uzun namlulu silahlarla nizamiye kulübesinde nöbet tutan polislere ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Çatışmada polis memuru Sedat Gezer, teröristlerden 1'ini vurup, yaraladı. Bu sırada 1'i yaralı 2 terörist, sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini patlattı. Polis memuru Sedat Gezer şehit oldu, meslektaşı Abdulkadir Öztürk ile 1 sivil yaralandı.

10 SANIKLI İDDİANAME

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı. Kadın teröristlerin paramotorla geldikleri Tarsus'ta arazinin yakınında bekçilik yapan Sait Demir, teröristleri ilçeden kent merkezine aracıyla götüren Abdulgalip Gök, olayla bağlantıları saptanan Zeki Önen, Mazlum Karaboğa, Mazlum Dolaşır, Kahraman Bağış, Ahmet Erdoğan ve Fatih Süle ile firari Dilşah Ercan ve Ahmet Ahmo hakkında hazırlanan 66 sayfalık iddianame, Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

SANIKLAR İÇİN İSTENEN CEZALAR

Dilşah Ercan, Ahmet Ahmo, Sait Demir ve Abdulgalip Gök hakkında 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma', 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme', 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs', 'kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' ve 'mala ve kamu malına zarar verme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 227'şer yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıklar için de 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme' ve 'mala ve kamu malına zarar verme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 207'şer yıla kadar hapsi talep edildi.

8 SANIK BERAAT ETTİ

Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5'inci duruşmada, savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, mütalaasında tüm sanıklar için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 227'şer yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca firari sanıklar Dilşah Ercan ile Ahmet Ahmo'nun dosyasının ayrılması talebinde bulundu. Davada 6'ncı duruşma görüldü. Son duruşmada, mahkeme heyeti Sait Demir, Abdulgalip Gök, Zeki Önen, Mazlum Karaboğa, Mazlum Dolaşır, Kahraman Bağış, Ahmet Erdoğan ile Fatih Süle hakkında tüm suçlardan beraat kararı verdi. Firari sanıklar Dilşah Ercan ile Ahmet Ahmo'nun yargılanmasına ise devam edilecek.