Geri Dön
Gündem MİT, PKK/YPG'nin sözde Kamışlı batı sektör komutanını etkisiz hale getirdi

MİT, PKK/YPG'nin sözde Kamışlı batı sektör komutanını etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan PKK/YPG terör örgütünün sözde Kamışlı batı sektör komutanı 'Seydo' kod adlı Halil Tekin'i etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; uzun süredir MİT'in takibinde olan 'Seydo' kod adlı Halil Tekin'in faaliyet ve irtibatları deşifre edildi. Yürütülen saha çalışmaları sonucunda Kamışlı'da düzenlenen nokta operasyon ile Halil Tekin etkisiz hale getirildi.

Halil Tekin, PKK/YPG terör örgütüne 2007 yılında katıldı. 2007-2015 yılları arasında Irak'ın Kandil ve Gara alanlarında faaliyet gösterdi. 2015 yılında Suriye sahasına geçerek, Ayn El Arab ve Münbiç bölgesinde görevlendirildi. 2015-2017 döneminde örgütün sözde sabotaj sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. 2018 yılında Tabka'da sözde alay komutanlığı görevine getirildi. 2020 itibarıyla da sözde Kamışlı batı sektör komutanı oldu. İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan teröristin ailesinde birçok PKK/YPG mensubu bulunuyor. Ayrıca, kendisi gibi bölücü terör örgütünde sözde yönetici pozisyonunda bulunan babası İbrahim Tekin de 1992 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilmişti.