Geri Dön
Gündem MSB: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 1 asker şehit oldu

MSB: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 1 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde Piyade Uzman Çavuş Mehmet Burak Keçe arı sokması sonucu geçirdiği Akut-Alerji krizi sebebiyle şehit olmuştur, şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Burak Keçe'nin (26) cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek..

MSB: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 1 asker şehit oldu

MSB'den yapılan açıklamada "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 30 Temmuz 2022 tarihinde kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Mehmet Burak Keçe arı sokması sonucu geçirdiği Akut-Alerji krizi sebebiyle derhal hastaneye sevk edilmiş ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kaydedildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Mehmet Burak Keçe için taziye mesajı yayımladı. Akar, yayımladığı mesajında "Kahraman silah arkadaşımız, 30 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ, KAHRAMANMARAŞ'TA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde arı sokması sonucu akut-alerji krizi geçirip, şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Burak Keçe'nin (26) cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde arı sokması sonucu akut-alerji krizi geçirip, şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Burak Keçe'nin acı haberi, Samsun'daki babası Sayım Keçe ile Ankara'daki annesi Nurdan Keçe'ye yetkililerce ulaştırıldı. Şehit Keçe'nin cenazesi ise memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlecek törenin ardından Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

CENAZE KAHRAMANMARAŞ'A GETİRİLDİ

Irak'ın Kuzeyi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen Pençe-Kilit Harekatı'nda arı sokması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Burak Keçe'nin cenazesi Kahramanmaraş'a getirildi. Askeri uçakla getirilen şehidin naaşını Kahramanmaraş Havaalanı'nda ailesi, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, 2'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, daire amirleri ve vatandaşlar karşıladı.


Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu uçaktan indirilip askerler tarafından taşınırken, ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Mehmet Burak Keçe'nin cenazesi daha sonra Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna konuldu.

Ömer KOÇ/KAHRAMANMMARAŞ, (DHA)

ŞEHİTLİKTE GÖZYAŞL.ARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ 

Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesinde arı sokması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Burak Keçe'nin cenazesi, hastane morgundan alındıktan sonra Ulu Cami'ye getirildi.

Burada düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, 2'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehidin ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta kapanarak gözyaşı döktü. İmamın helallik alıp cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Mehmet Burak Keçe'nin cenazesi götürüldüğü Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.


DHA-Genel - Türkiye-Kahramanmaraş - Ömer KOÇ