Geri Dön
Gündem MSB: Tahıl sevkiyatında ilk gemi yarın İstanbul'da olacak

MSB: Tahıl sevkiyatında ilk gemi yarın İstanbul'da olacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamında Odessa Limanı'ndan hareket eden ilk geminin yarın İstanbul'da olacağını duyurdu.

MSB: Tahıl sevkiyatında ilk gemi yarın İstanbul'da olacak

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Razoni isimli gemi, Lübnan'ın Tripoli Limanı'na gitmek üzere Odesa'dan hareket etmiştir. Geminin, 2 Ağustos'ta İstanbul'da olması beklenmektedir. Gemi İstanbul'da yapılacak denetimi müteakip varış limanına intikaline devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan ilk açıklamada, mısır yüklü ilk geminin, bugün Ukrayna'nın Odesa Limanı'ndan yola çıkacağı belirtilmiş ve şu ifadeler kullanılmıştı: 



"Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, bakanlar ve ilgili taraflarla yaptığı görüşmeler ve İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde yapılan yoğun çalışmalar sonucunda; mısır yüklü RAZONI isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisinin Lübnan'a gitmek üzere Odesa Limanı'ndan 01 Ağustos sabah 08.30'da hareket etmesinde mutabık kalınmıştır. 22 Temmuz 2022'de Türkiye, Rusya Fedarasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan 'Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi' belgesi kapsamında sevkiyat yapacak bu ilk gemiyi takiben diğer gemilerin de belirlenen koridor ve usuller çerçevesinde intikalleri planlanmaktadır."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: UKRAYNA'DAN İLK TAHIL GEMİSİ YOLA ÇIKTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli sevkiyatı kapsamında ilk geminin yola çıktığını duyurdu.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli sevkiyatı kapsamında ilk gemi Ukrayna'dan yola çıktı. Sürecin kesintisiz ve sorunsuz devam etmesini diliyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Mutabakatın, ateşkes ve kalıcı barışa vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi. 

DHA-Politika - Türkiye-Ankara - Şaduman UNUTMAZ