Geri Dön
Gündem Müzisyen Onur Şener cinayetinde 5 kişi için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Müzisyen Onur Şener cinayetinde 5 kişi için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in (45) sahne aldığı eğlence mekanında 'istek parça' nedeniyle çıkan tartışmada öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede 3'ü tutuklu, 5 kişi hakkında 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Müzisyen Onur Şener cinayetinde 5 kişi için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Onur Şener, 2 Ekim'de Çankaya ilçesinde sahne aldığı eğlence mekanında, istek parça nedeniyle çıkan kavgada, boğazı cam bardakla kesilerek öldürüldü. Olaya karışan bakanlıkta iş müfettişi İlker Karakaş (35), Ali Gündüz (36), savunma sanayii alanında elektrik mühendisi Semih Soyalp (36) ile Gözde G. ve Jale E. gözaltına alındı. İlker Karakaş, Semih Soyalp ve Ali Gündüz, tutuklanırken Gözde G. ile Jale E. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianame, Ankara 31’nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianameye göre; şüpheliler İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp, Jale E. ve Gözde G., 2 Ekim gecesi olayın yaşandığı Çayyolu Mutlukent Mahallesi'ndeki eğlence mekanına gitti. Müzik programı saat 01.00'de biten maktul Şener, daha sonra bir arkadaşının doğum günü nedeniyle yeniden sahneye çıkarak orkestra ekibi olmadan şarkı söylemeye devam etti. Bu sırada şüphelilerden İlker Karakaş, sahneye yaklaşarak, istek parça talebinde bulundu. Şener ise programının bittiğini söyledi. Çıkan tartışma, diğer müşterilerin araya girmesiyle sonlandı. Bunun üzerine İlker Karakaş ve diğer şüpheliler bardaklarıyla dışarıya çıktı. Şüpheliler, bir süre sonra evine gitmek üzere iş yerinden çıkan maktul Şener ile ikinci kez tartışmaya başladı ve kavga çıktı. İlker Karakaş'ın elindeki bardakla Şener'in kafasına vurduktan sonra rastgele savurmaya devam ettiği, tanık ve diğer şüphelilerin beyanlarına yansıdığı belirtildi.

5'İ İÇİN DE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu raporunda, Şener'in boyun bölgesindeki delici ve kesici alet yarası nedeniyle öldüğü belirtildi. Ayrıca 5 şüphelinin de üzerinde Şener'in kan izi bulunduğu, yine hepsinin tırnaklarında Şener'in DNA'sının tespit edildiği iddianamede yer aldı. Birlikte hareket ettikleri ve acıma hissi duymadan bardak kırığıyla eylemi gerçekleştirdikleri belirtilen 5 şüpheli hakkında 'canavarca hisle kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Şüpheliler, iddianamenin kabul edilmesi halinde Ankara 31’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

SAVCI: SIRF ÖLDÜRMÜŞ OLMAK İÇİN ÖLDÜRDÜLER

Savcı Şahin Kaplan, elde edilen tüm deliller ışığında şüphelilerin cam bardaklarla acıma hisleri olmaksızın, vahşi bir yöntemle, sırf öldürmüş olmak için Şener'i öldürdüklerini belirtti. Savcı, bu doğrultuda şüphelilerin canavarca his sevkinden başka kendilerini eyleme iten herhangi bir neden olmadığını belirterek, her birinin ayrı ayrı 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

İddianamede yer alan Adli Tıp Kurumu raporunda ise Onur Şener'in boynunun sağ tarafında 5,5 santimetre, ağız boşluğunda 3 santimetre, boynun sağ tarafı alt kısmında 3,5 santimetre, sol ön kol alt kısmında 3 santimetre kesik olduğu aktarıldı. Raporda Şener'in vücudunda 5 adet keskin cisim yarası olduğu aktarılarak, "Kişinin ölümünün keskin cisim yaralanmasına bağlı büyük damar kesilmelerinden gelişen iç ve dış kanama sonucu meydana geldiği kanaatine varılmıştır" denildi.

'ELİMDEKİ BARDAĞI ONUR'A DOĞRU SAVURDUM'

İddianamede, şüphelilerin ifadelerine de yer verildi. Şüpheli İlker Karakaş, şarkı yüzünden çıkan tartışma sonrası Onur Şener'in önce kendisine, sonra arkadaşı Semih Soyalp'e küfrettiğini, sahneden uzaklaşıp masalarına doğru gittiklerinde Şener'in arkalarından geldiğini iddia etti. Olayın büyümemesi için 'balon bardak' diye bilenen bira bardaklarını ellerine alarak mekanın dışına çıktıklarını iddia eden şüpheli Karakaş, "10 dakika sonra mekanın çalışanlarından biri yanımıza geldi. Ona, bu kişinin yaptığı şeyin terbiyesizlik olduğunu söyledim. O da bize hak verip mekan adına özür diledi. Bir süre sonra Onur Şener mekandan çıktı. Bizi görünce küfür ve hakaretler ederek üzerimize geldi. Mekanda yarım kalan hesabı görmek istediğini, bu nedenle kızlara saldıracağını düşündüğüm için elimdeki bira bardağını Onur Şener'e doğru savurdum. Bardağın çarpıp çarpmadığını ve bardağa ne olduğunu bilmiyorum. Bana yumruk atınca ikimiz de yere düştük. Bu esnada sağ elimle yumruk attım. Bu arada Onur'un yanında bulunan bir kadın bana tekme attı. Bu kadın tekrar üzerimize geldiğinde, 'Kadınlara el kalkmaz, sana vurmak istemiyorum' dedim. Bu kadının elinden kurtulduğumda Ali'nin kaldırımda yattığını gördüm. Sağ eli yoğun bir şekilde kanıyordu. Olay yerine 2 tane ambulans çağırdım. Oradan hiç ayrılmadım. Ambulans beklerken Onur'un boynuna tampon yapıyorlardı. Ben de üzerimde yırtılmış olan tişörtü çıkarıp tampon yapan kişilere verdim. Yaklaşık 10 dakika sonra polis ekipleri geldi. Ambulans gelmediği için tekrar 112'yi aradım. 15- 20 dakika sonra 2 ambulans art arda geldi. Benim kesinlikle saldırı amacım yoktu. Yanımızdaki kadınları ve kendimi korumak için mücadele ettim" dedi.

'ELİNDEKİ BARDAĞI ONUR'UN BAŞINA SERT BİR ŞEKİLDE VURDU'

Şüpheli Semih Soyalp ise mekanda İlker Karakaş ile Onur Şener'in tartışmalarının ardından dışarı çıktıklarını belirterek, "Dışarı çıktığımızda İlker'in elinde alt tabanı yuvarlak, tutma yeri ince bir şekilde yukarı çıkan daha sonra bombeleşen bir bira bardağı vardı. Gözde'nin elinde bulunan bardak düz kulplu bira bardağıydı. Bizim elimizde bardak yoktu. Bir süre sonra Onur Şener dışarı çıkarak üzerimize doğru geldi. Elinde bir şey olup olmadığını görmedim. İlk olarak Jale'ye bir şeyler söyledi. Jale de 'Sen nasıl benimle böyle konuşursun' diye karşılık verdi. İlker bu sırada Onur'un arkasında duruyordu. Konuşmaları duyunca sağ elinde bulunan bira bardağını Onur'un başına sert bir şekilde vurdu. Vurduktan sonra bardak kırıldı, sapı İlker'in elinde kaldı. İkisi arasında arbede devam etti. Bu sırada Onur'un başının kanadığını gördüm. Biz kavgayı ayırmaya çalıştık. Arbede sırasında sağ elim kesildi. Ali, Jale ve Gözde'nin Onur'a yönelik bir müdahalesi olmadı" ifadelerini kullandı.

''İSTEK PARÇA ÇALMASINI İSTEDİLER'

Tanık P.D. ise olay öncesi Onur Şener'in programını bitirdiğini, arkadaş grubu ile doğum günü kutlaması yapacaklarını, bu nedenle mikrofonla programın bittiğini ve özellikle erkek müşterilerin mekandan çıkmasını rica ettiğini belirterek, "Buna rağmen 2'si kadın 3'ü erkek 5 kişilik grup Onur'dan istek parça çalmasını istedi. Onur da programın bittiğini ve istedikleri parçayı çalamayacağını söyledi. Masada bulunan kadınlardan biri, 'Biz de buranın müşterisiyiz çıkmayacağız' dedi. Bu nedenle aralarında bir tartışma yaşandı. Daha sonra mekandaki görevliler araya girince bu kişiler dışarı çıktı. Bir süre sonra Onur'la doğum gününe gelen arkadaşlarımızı uğurlamak için dışarı çıktık. Onur'un tartıştığı grup kaldırımda bekliyordu. Onur konuşmak için yanlarına gitti. Bir süre sonra aralarında arbede oldu. 5'i de Onur'a vurmaya başladı. Yanlarına giderek Onur'a sürekli vuran beyaz tişörtlü kişiye müdahale ederek, Onur'u oradan uzaklaştırmaya çalıştım. Bu sırada Onur'un başından kan aktığını gördüm. Yere yattığında gözleri açıktı, ancak bilinci yoktu. Tampon yaptım. Boynundan sürekli kan akıyordu. Bir süre sonra nabzını hissetmedim ve kalp masajı yapmaya başladım. Suni teneffüs yapmak için eğildiğimde ağzının kenarının da kesik olduğunu gördüm. Sonra polis ekipleri ile ambulans geldi. Onur'a ve bana saldıran 5 kişiden şikayetçiyim" dedi.