Geri Dön
Gündem Nişantaşı Eğitim Vakfı deprem bölgesine 5 yardım TIR’ı gönderdi

Nişantaşı Eğitim Vakfı deprem bölgesine 5 yardım TIR’ı gönderdi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası Nişantaşı Eğitim Vakfı deprem bölgesine 5 yardım TIR’ı gönderdiğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan eğitim vakfının kurucu başkanı Dr. Levent Uysal, “İlk andan itibaren ne yapabiliriz düşüncesiyle hemen aksiyon almaya başladık. Milletimizin içinde bulunduğu bu zorlu şartlar altında AFAD ve KIZILAY öncülüğünde yürütülen seferberliğe tüm imkanlarımızla destek oluyoruz” dedi.

Nişantaşı Eğitim Vakfı deprem bölgesine 5 yardım TIR’ı gönderdi

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Levent Uysal, “Gün birlik ve beraberlik içinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olma günüdür. Herkes elini taşın altına koymalı, ufak da olsa destekte bulunmalı” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Dr. Levent Uysal, “Bugün, tüm her şeyi bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olma günüdür. Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın elini taşın altına koyması gerekir. Bir tane battaniyeyi bir depremzedemizin omzuna koymak bile büyük bir faydadır. Bu nedenle küçük büyük diye düşünmeden hepimiz vatandaşlarımız için seferber olmak durumundayız” açıklamasında bulundu.

“DEPREMİN BOYUTU ÇOK BÜYÜK”

Yaşanan depremlerin büyüklüğüne dikkat çeken Uysal, “Edindiğimiz bilgilere göre, 6 Şubat sabahı saat 04.17’e gerçekleşen deprem, 1939 Erzincan depreminden sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak kayıtlara geçti. Üstelik bölgede bu büyüklükte yaşanan en son deprem 1114 yılında meydana gelmiş. Yaşanan afetin boyutu, bu bilgilerle daha da net bir biçimde açığa çıkıyor. Dolayısıyla böyle büyük bir afete müdahale edilirken aksaklıkların yaşanması maalesef çok normal. 10 ayrı ilimizden söz ediyoruz. Devletimiz an itibarıyla tüm ekipleriyle sahada. Gönüllü ekipler de hızla bölgeye intikal ettiler ve ulaşmaya canla başla devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“BU ZORLU GÜNLERİ DE EL BİRLİĞİYLE ATLATACAĞIZ”

Türkiye’nin ve tüm dünyanın, depremin ilk saatlerinden itibaren seferber olduğuna dikkat çeken Uysal, “Milletimiz, toplumsal karakterinde bulunan dayanışma ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Bu anlayış sürdükçe Allah’ın izniyle bu afeti de el birliğiyle atlatacağız. Yurt dışındaki vatandaşlarımız ve diğer ülke vatandaşlarından gelen desteklerin yanı sıra millet olarak yurt içinde de yediden yetmişe hareket halindeyiz. Öyle ümit ediyorum ki depremden oluşan maddi ve manevi yıkıntıların yaralarını sarmamız uzun sürmeyecek” dedi.

“5 YARDIM TIRIMIZ YOLA ÇIKTI”

Nişantaşı Eğitim Vakfı olarak depremden hemen sonra harekete geçtiklerinin altını çizen Uysal, “İlk andan itibaren ne yapabiliriz düşüncesiyle hemen aksiyon almaya başladık. Milletimizin içinde bulunduğu bu zorlu şartlar altında AFAD ve KIZILAY öncülüğünde yürütülen seferberliğe tüm imkanlarımızla destek oluyoruz. Ara tatil olmasına rağmen 200’ü aşkın gönüllü öğrencimizle birlikte ihtiyaç listesinde bulunan malzemeleri hızlı bir şekilde kolileyerek hepsinden 10 biner adet olmak üzere hazırlıklılarımızı canla başla tamamlayarak 5 TIR’ı afet bölgesine gönderdik. Öğrenci ve personellerimizden oluşan 45 kişilik gönüllü ekibimizde afet bölgesinde bulunan depremzedelerimize yardımcı olmak üzere yola çıkıyorlar, bu zorlu günlerde yaralarımızı hep birlikte saracağız” diye konuştu.