Geri Dön
Gündem Organları ile 7 kişiye umut olan Serpil, son yolculuğuna uğurlandı

Organları ile 7 kişiye umut olan Serpil, son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da iş yerinde fenalaşınca kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve organları ile 7 hastaya umut olan, TV100 Kurgu Şefi Serpil Yıldırım (35), memleketi Düzce’de toprağa verildi. 

Organları ile 7 kişiye umut olan Serpil, son yolculuğuna uğurlandı

Düzce’de uzun süre yerel televizyonlarda kurgu ve montaj yaptıktan sonra TV100 televizyonunda kurgu şefi olarak görev yapmaya başlayan Serpil Yıldırım, yaklaşık 15 gün önce iş yerinde fenalaştı. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Yıldırım, yoğun bakımda tedaviye alındı. Bir süredir yaşam savaşı veren Yıldırım’ın ailesine 3 gün önce beyin ölümünün gerçekleştiği haberi verildi. Sağlığında organlarını bağışlayan Serpil Yıldırım’ın cenazesi, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından bugün Düzce Şıralık Mahallesi’ndeki Şıralık Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Yıldırım’ın ailesi, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.

'CAN VE NEFES OLDU'

Kardeşinin organlarını bağışladığını belirten Serpil Yıldırım’ın ağabeyi Zeki Yıldırım, “Organlarını bağışladığını bilmiyorduk. Doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini bize söylediklerinde, ‘Organlarını bağışlamak ister misiniz?’ diye sordular. Ben prensip olarak kabul ettim ama 'Ablası burada değil ona da soralım' dedik. 3 kardeş prensip olarak ‘Evet’ dedik. Ablam da ‘Evet’ demek zorunda kaldı. Çünkü zaten kendisi bizden önce arkadaşları ile gidip organlarını bağışlamıştı. Bize sadece imza atmak kaldı. İnsanlara can oldu, birilerine nefes oldu. Birilerinin hayatı devam ediyor. Kardeşim birilerinde yaşıyor. Zaten yardım etmeyi çok severdi. Tüm canlıları severdi. Sokakta gördüğü canlılara dahi son parasıyla mamalar alır, beslemeye çalışırdı. İlk etapta organları 7 kişiye gönderildi. Ama nakil olan kişileri söylemiyorlar. Onların vücudunda tekrar hayat buldu. Biz de bununla teselli buluyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.