Osmaniye'de orman yangını kontrol altında
Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Akçakoyunlu köyündeki ormanda saat 14.30'da çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu 5 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyor.
Akçakoyunlu köyündeki ormanda saat 14.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Köylülerin ihbarıyla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterler ile çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi.
Rüzgarın etkisiyle alevler çevreye yayıldı. Ekipler, yangını yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan çalışma başlattı.
VALİ YILMAZ'DAN İNCELEME
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Düziçi ilçesi Akçakoyunlu köyündeki yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Burada açıklama yapan Vali Yılmaz, "Yangına 200 personel, 20 arazöz ve 4 helikopterle müdahale ediyoruz. İnşallah önümüzdeki 1 saat içerisinde tamamen kontrol altına alınacağını düşünüyoruz. Bu sıralar gerçekten ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Osmaniye'mizde de sık sık yangınlar oluyor. Kıymetli hemşehrilerimize bir kez daha çok dikkatli olmaları gerektiğini söylüyoruz. Çünkü yanan bu yeşil vatanın tekrar eski haline gelmesinin yıllar sürdüğünü biliyoruz. Yeşil vatanımızı korumak için canla başla mücadele eden orman teşkilatımız başta olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
YANGIN KONTROL ALTINDA
Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Akçakoyunlu köyündeki ormanda saat 14.30'da çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu 5 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmalarına devam ediyor.











