Geri Dön
Gündem Ramazan davulcuları vatandaşları ilk sahura kaldırdı

Ramazan davulcuları vatandaşları ilk sahura kaldırdı

Ramazan ayının sembolü olan davulcular, sahurun ilk günü göreve başladı.

İSTANBUL'DA RAMAZAN DAVULCULARI İLK SAHURLA BİRLİKTE GÖREVE BAŞLADI

İstanbul'da Ramazan ayının sembolü olan davulcular, sahurun ilk günü göreve başladı. İlk günün heyecanını yaşayan vatandaşlar ise, uyanır uyanmaz ekmek ve pide almak için fırına gitti. 

Ramazan ayının sembolü olan davulcular, her yıl olduğu gibi bu yıl da sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırmak için göreve başladı. Bağcılar, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Ramazan davulcusu vatandaşları davul çalarak ilk sahura uyandırdı. Bazı apartman sakinlerinin davulcuyu camda karşıladığı görüldü. Sahura kalkan vatandaşlar ise ekmek ve pide almak için fırınların yolunu tuttu. 

DAVULCUYA TATLI İKRAM ETTİ, BAHŞİŞ VERDİ

Davulcu Sadık Gezer, "Anadan babadan kalma bir görenek. Bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı herkese hayırlı olsun" dedi. Ramazan davulcusunun geldiğini gören Muhittin Çavdaroğlu, iş yerinden çıkarak davulcuya tatlı ikram ettikten sonra bahşiş verdi. Muhittin Çavdaroğlu, "Müslüman alemine hayırlı olsun. Biz de davulcu dayımıza tatlı ikram ediyoruz. Tokmağını daha iyi vursun, uyandırsın vatandaşları. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL, (DHA)

BEYOĞLU'DA DAVULCULAR MANİLERİNDE DEPREMZEDELERİ UNUTMADI

Beyoğlu'nda Ramazan ayının ilk sahurunda görev başında olan davulcular, manilerinde depremzedeleri unutmadı. Davul çalarak mahalle sakinlerini sahura kaldıran davulcular, "Maraş, Adana, ateş düştü bağrıma. Selam olsun bizlerden Antep, Adıyaman, Hatay'a. Diyarbakır, Malatya, yanındayız unutma" diyerek, deprem bölgesine mesaj gönderdi.

Ramazan Ayının sembollerinden olan davulcular, bu gece ilk sahurla birlikte İstanbul sokaklarına çıkarak görevlerine başladı. İstanbul'da Ramazan ayı için özel olarak hazırlanmış 3 bin 500 davulcu, ilk sahurda vatandaşları uyandırmak için sokaklara çıktı. Ramazan ayının sembolü olan davulcular, sokakları tek tek gezerek davullar eşliğinde mani söyledi.

Beyoğlu'nda mahalle sakinlerini sahura kaldırmak için görev yapan davulcular ise, deprem bölgesini manilerine taşıdı. Davulcular manilerinde, "Maraş, Adana, ateş düştü bağrıma. Selam olsun bizlerden Antep, Adıyaman, Hatay'a. Diyarbakır, Malatya, yanındayız unutma. Göstermesin Allah'ım böyle acı bir daha" diyerek depremzedeleri unutmadı. 

RAMANAZAN'A BURUK GİRDİK

Beyoğlu Piripaşa Mahallesi'nde uzun yıllardır Ramazan davulculuğu yapan Rıdvan Akçayır, “Korona virüs de çok büyük bir felaketti bizim için, Türkiye için. İnsanlar nasıl mutlu olabilir, nasıl güzel duygulara kapılır diye bu maniyi yazdık. Depremzede vatandaşlarıma öncelikle ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerine sabırlar diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ramazan'ın sevincini yaşarken bir yandan da biraz da buruk geçiriyoruz. Çünkü şu anda onlar konteyner evlerde kalıyor. Evsizler, barksızlar bizde onlara ufacık bir şey olsun depremzede kardeşlerimize sesimizi duyurmak istedik buradan. İnşallah onlarda bizi duymuşlardır" dedi.

Ozan URAL - Emre KURT/ İSTANBUL ,(DHA)

İZMİR'DE RAMAZAN DAVULCULARI MANİLER İLE GÖREVE BAŞLADI

İzmir'de Ramazan ayının gelmesi ile birlikte göreve başlayan davulcular, her Ramazan ayında olduğu gibi İzmir sokaklarına çıkarak vatandaşları sahura kaldırmak için göreve başladı. Bazı davulcular cadde ve sokaklarda yaya olarak gezerken, bazıları ise kamyonet arkasında davul çaldığı görüldü. 

 

Ramazan ayının gelmesi ile camilerin minarelerine asılan 'Hoş geldin On Bir Ayın Sultanı' yazılı mahyalar yanmaya başladı. Kentin dört bir yanını sokak sokak gezerek göreve başlayan davulcular, vatandaşları sahura kaldırdı. Bazı davulcular şehrin cadde ve sokaklarını yaya olarak gezerken, bazı davulcular ise kamyonet kasalarında davul çalıp maniler söyleyerek görevlerini yerine getirdi. Davulcuların manileri ile sahura kalkan İzmirliler, Ramazan ayının ilk orucu için sahur yaptı.

Halil İbrahim KARABIYIK- Ertuğrul KOÇAK/İZMİR, (DHA)