Geri Dön
Gündem Sahil şeridindeki 16 ilde suç örgütlerine 'Müsilaj' operasyonu

Sahil şeridindeki 16 ilde suç örgütlerine 'Müsilaj' operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekiplerince baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik sahil şeridindeki 16 ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; KOM ekipleri, mafya tipi organize suç örgütlerine yönelik turizm sezonu öncesi sahil şeridindeki illerde operasyonlarını artırdı. Bu kapsamda turizm işletmelerini zor kullanarak çalıştıran, devlet büyüklerinin adını kullanarak dolandırıcılık yapan, karşı çıkanları tehdit eden, suç örgütüne maddi menfaat sağlayan, sahte çağrı merkezleri aracılığıyla dolandırıcılık yapan organize suç örgütleri tespit edildi. 

16 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Tespitlerin ardından Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda

harekete geçildi. Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı 'Müsilaj' kod adlı operasyon başlatıldı. Operasyon, 13 organize suç örgütü (ulusal suç örgütleri ile bağlantılı suç örgütlerinin de aralarında bulunduğu yerel suç örgütleri) ve suç örgütü kapsamında aranan şahıslar ile bu organize suç örgütlerine ruhsatsız silah temini sağlayan 17 suç grubu içindeki toplam 315 şüpheliye yönelik yapıldı. Operasyon kapsamında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgütün faaliyetleri kapsamında yağma', 'tefecilik', 'tehdit' ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından gözaltı işlemleri  sürüyor.

GEÇEN YIL DA YAPILMIŞTI

KOM ekiplerince geçen yıl turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerinde ve turistik diğer şehirleri kapsayan 8 ilde eş zamanlı 'Sahil Rüzgarı', yine geçen yıl 9 ilde 'Sahil Rüzgarı- 2' ve 30 ilde 'Tırpan' kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar gerçekleştirilmişti.

MERSİN'DE 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında Mersin'de 33 şüpheli tespit edildi. Özel hareket polislerinin de desteğiyle yapılan baskınlarda M.B., M.Ş.E., C.K., M.G., A.A., M.E., C.A., M.Ö., İ.A., D.G., H.Ş., M.G., V.E., F.K., O.F., İ.B., E.S. ve M.B. gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, polis üniforması, 45 bin TL, 550 tabanca mermisi, 1 pompalı tüfek ve 15 kartuş ele geçirildi. Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. Hakkında gözaltı kararı bulunan 15 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

MUĞLA'DA 18 GÖZALTI

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince sahil şeridindeki illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz etkileyen, mafya tipi organize suç örgütleri ve bunlara silah temin eden suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı 'Müsilaj' operasyonu başlatıldı. Bu kapsamda Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından kent genelindeki 18 şüphelinin ev ve iş yerlerine operasyonlar düzenlendi. Yapılan aramalarda 37 tabanca, 217 fişek, 3 ve pompalı tüfek ele geçirildi. Gözaltına alınan 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Cavit AKGÜN/ MUĞLA, (DHA)

BURSA'DA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Haklarında gözaltı kararı olan 15 şüpheliden 11’i yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerleri ile araçlarında yapılan aramalarda, 7 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 6 ruhsatsız tüfek, 56 av tüfeği fişeği, 131mermi ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, diğer 4 şüphelinin yakalanması için ise çalışmanın sürdüğü bildirildi. 

Muammer İRTEM/BURSA, (DHA)-

BALIKESİR VE ÇANAKKALE'DE 12 GÖZALTI

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ekiplerince sahil şeridindeki illerde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz etkileyen, mafya tipi organize suç örgütleri ve bunlara silah temin eden suç gruplarına yönelik 16 ilde eş zamanlı ‘Müsilaj’ operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında Balıkesir kent merkezi, Susurluk, Ayvalık, Edremit ve Gömeç ilçelerinde haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüpheliden 10’u gözaltına alındı. 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Balıkesir’de şüphelilerin adreslerindeki aramalarda 7 tabanca, 6 tüfek, 8 şarjör, 361 fişek, 70 kartuş, 2 muşta, 1 kılıç, 2 kama, 2 kelepçe, 1 sustalı bıçak ve 6 bıçak ele geçirildi.

Öte yandan Çanakkale’deki operasyonda da 2 kişi, yakalanarak gözaltına alındı.

Fatih Emrah ERDOĞAN/ BALIKESİR, (DHA)

ORDU’DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon kapsamında Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Haklarında gözaltı kararı olan 10 şüpheliden 9’u yakalandı. Baskın anları polis kamerasına yansıyan operasyon kapsamındaki aramalarda da çok sayıda ruhsatsız tabanca, mermi ve bıçak ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, diğer 1 şüphelinin yakalanması için ise çalışmanın sürdüğü bildirildi. 

Mustafa KIRLAK/ ORDU,(DHA)