Geri Dön
GündemBalıkesir'de 4.9 büyüklüğünde deprem

Balıkesir'de 4.9 büyüklüğünde deprem

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen deprem, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, saat 15.35'te merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, kısa süreli tedirginliğe neden oldu. Balıkesir'in yanı sına İzmir ve çevre illerden de hissedilen deprem, herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı.

Sındırgı’da 10 Ağustos'ta 6.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 1 kişi hayatını kaybetmişti. İlçe, 27 Ekim’de de yine 6.1 büyüklüğünde depremle sallanmıştı.

Balıkesirde 4.9 büyüklüğünde deprem

BURSA’DA DA HİSSEDİLDİ

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 15.35’te meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem Bursa’da da hissedildi. Sarsıntıyı hissedenler, bulundukları binalardan dışarı çıkarken, deprem sırasında açık alanlarda olan vatandaşlar ise günlük yaşamlarına devam etti. Deprem, kentte herhangi bir olumsuzluğa yol açmadı.

TELEFONLARINA UYARI GELDİ

Telefonlarında deprem uyarı sistemi bulunan bazı vatandaşlar ise sarsıntından saniyeler önce gelen uyarıyla birlikte depremi beklemeye başladı. Bursa’da uyarıyla birlikte bulundukları iş yerinde sarsıntıyı bekleyen 3 kişi güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.


Balıkesirde 4.9 büyüklüğünde deprem


DEPREM PANİĞİ KAMERADA

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen ve Bursa'da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki deprem, Orhaneli ilçesindeki bir kafenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Balıkesirde 4.9 büyüklüğünde deprem

Kafenin önünde oturan çalışanların sarsıntıyla birlikte ayağa fırladıkları görüldü. İnegöl ilçesindeki bir elektrikçinin güvenlik kamerasına da deprem anında, dükkanda olan 3 kişinin koşarak sokağa çıktıkları anlar yansıdı.

'EMENDERE FAYI'NDA GELİŞEN ARTÇI BİR DEPREM AKTİVİTESİ'

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Sözbilir, "Sındırgı ilçesinin güneyindeki dağlık alanda, 10 Ağustos depreminden sonra yaptığımız arazi çalışması sırasında, ilk kez haritaladığımız ve Emendere Fayı olarak isimlendirdiğimiz fay üzerinde gelişen artçı bir deprem aktivitesi olarak kabul edilebilir. AFAD, bu kapsamda Türkiye Afet Müdahale Planı'nı (TAMP) devreye aldığı için ilk ve ikinci depremlerden sonra hasarlı binalar boşaltılmıştı.

Balıkesirde 4.9 büyüklüğünde deprem

İki ana şok ve artçı depremler sırasında hasarlı binalar, daha ağır hasarlı olmuş veya yıkılmış olabilir bu depremde. Ancak TAMP kapsamında bu binalar boşaltıldığı için can kaybı olmaması gerekiyor. İkinci 6.1’lik depremden sonra da devam eden artçı deprem aktivitesi deprem fırtınası şeklinde kendini göstermeye devam edebilir. Bu nedenle TAMP kapsamında AFAD olarak yapılan uygulamalara halkın hızlı bir şekilde uyum göstermesi gerekmektedir" dedi.