Geri Dön
Gündem Tel Abyad şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Tel Abyad şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'nin Tel Abyad kentinde PKK/PYD'li teröristlerin hazırladığı patlayıcıların imhası sırasında şehit olan polis memuru Resul Barutcu'nun (26) cenazesi Osmaniye'de; bomba imha uzmanı polis memuru Özgür Barçın'ın (40) cenazesi de Ankara'da toprağa verildi.

Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Suriye'nin Tel-Abyad kentinde, dün arama-tarama faaliyetlerine katılan Kriminal Daire Başkanlığı'nda görevli polis memuru Resul Barutcu, terör örgütü PKK/PYD mensuplarının bombalı saldırı için hazırladığı patlayıcıların imhası sırasında şehit oldu.

Şanlıurfa'ya getirilen Barutcu'nun cenazesi, düzenlenen törenin ardından Osmaniye'ye götürüldü. Evli ve 2 yaşında bir çocuk babası Barutcu'nun cenazesi, helallik için Gebeli Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin annesi Döndü, babası Remzi ve eşi Öznur Barutcu, uzun süre gözyaşı döktü. Barutçu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü.

OĞLUNUN TABUTUNA SARILIP AĞLADI

Törene şehidin ailesi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Erdinç Yılmaz, milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Baha Ünlü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin babası Barutcu, oğlunun tabutuna sarılıp, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Barutcu'nun cenazesi, İl Müftüsü Ali Çakmak'ın kıldırdığı namazın ardından Osmaniye Şehitliği'nde toprağa verildi.

 

ŞEHİT POLİS ÖZGÜR BARÇIN, ANKARA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Suriye'nin Tel-Abyad bölgesinde bomba yüklü şüpheli aracın kontrolü sırasında meydana gelen patlamada şehit olan bomba imha uzmanı polis memuru Özgür Barçın (40) Ankara'da toprağa verildi.

Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde PKK/PYD'ye ait bomba yüklü şüpheli aracın incelemesi sırasında meydana gelen patlamada, polis memurları Özgür Barçın ve Resul Barutcu (26) ile 1 yerel polis şehit oldu; 4'ü yerel, 7'si Türk 11 polis de yaralandı.

Şehit polis Özgür Barçın için Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Ankara Valisi Vasip Şahin katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Hasan Çınar kıldırdı. Ardından şehit için helallik alındı. 

5 YAŞINDAKİ OĞLU ASKER SELAMI VERDİ

Necibe ve Mücahit Barçın çiftinin tek oğlu Özgür Barçın'ın eşi ve 3 çocuğu, cenazede büyük üzüntü yaşadı. Şehidin en küçük çocuğu Özgürcan (5) babasının tabutu başında asker selamı verdi.

Baba Mücahit Barçın da "Dimdik ayakta duracağız. Bunların yüzlerini güldürmeyeceğiz" ifadelerini kulandı. Törenin ardından şehidin cenazesi, Sincan ilçesindeki baba evine götürüldü. Komşularından da şehit için helallik alınmasının ardından, şehidin cenazesi Sincan'daki Cimşit Polis Şehitliği'nde defnedildi. 







Enes GEYİK-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)-