Geri Dön
Gündem Thodex davasında sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi

Thodex davasında sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi

Hakkında 40 bin 462 yıl hapis cezası istenen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer savunmasında tahliyesini talep etti. Duruşmada savunma yapan Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer, "Sayın savcım siz bu cezayı söylerken içimde en ufak titreme olmadı. Allah biliyor içimi. Benim içim ve vicdanım rahat bir şekilde cezaevine gideceğim" dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 7 Eylül'e erteledi.

Thodex davasında sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi

Kırmızı bültenle aranırken 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davaya Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Özer ve 4 tutuklu sanık cezaevinden getirildi. 2 sanık ise SEGBİS ile bağlandı. Cumhuriyet savcısı mütalaada sanık Faruk Fatih Özer, kardeşi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer hakkında, "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" , "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Örgüt kurma ve yönetme" suçlarından toplamda 12 bin 142'şer yıldan 40 bin 462'şer yıla kadar ayrı ayrı cezalandırılmalarını istedi.  Diğer sanıkları için ise değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi.

ÖZER: TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM

Esasa ilişkin savunma yapan Faruk Fatih Özer, "Mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"BURADA ART NİYET YOK SADECE SAMİMİYET VAR"

Esasa ilişkin savunma yapan Faruk Fatih Özer'in kardeşi Serap Özer, "Bir önceki duruşmada Faruk Fatih Özer'e sorduğunuz benim adıma açılan kripto borsadaki hesapla ilgili hatırlamadığımı söyledim. Bu hesapla ilgili fotoğraf görmek istedim ancak göremedim. 5 yıl geçmiş üstünden bunu hatırlamamam insani. Burada art niyet değil sadece samimiyet var. Eğer gerçekten kara para aklamak için hesap varsa ben sonradan kendi adıma neden hesap açayım. Tahliyemi talep ediyorum ama muhtemelen olmayacak. Sayın savcım siz bu cezayı söylerken içimde en ufak titreme olmadı. Allah biliyor içimi. Benim içim ve vicdanım rahat bir şekilde cezaevine gideceğim" ifadelerini kullandı.

"BOŞU BOŞUNA 2 BUÇUK YILDIR CEZAEVİNDEYİM"

Savunma yapan tutuklu sanık Mesut Can Arbaz, "Ben örgüte üye olmadım. Suç için hareket etmedim. Bu şirketten yaptığım iş karşılığında aldığım ücret dışında aldığım bir şey yok. Suçu kabul etmiyorum. Boşu boşuna 2 buçuk yıldır cezaevindeyim. Hayatım boyunca sigara içmedim ama şimdi tutukluluğun devamına karar verirseniz koğuşa gidip bir sigara yakıp eşimi ve çocuklarımı düşüneceğim" dedi. Diğer sanıklarda tahliyelerini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıkların mütalaaya ilişkin savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı 7 Eylül'e erteledi. Ayrıca mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.