Geri Dön
Gündem Trakya'da yağmur etkili oldu

Trakya'da yağmur etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli fırtına ve yağış uyarısında bulunduğu bölgelerden Trakya'da yer yer yağmur etkili oldu.

Trakya'da yağmur etkili oldu

 

Meteoroloji’nin uyarısının ardından bugün Trakya'da yer yer yağmur etkili oldu. Sabah saatlerinde Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi, öğle saatlerinde de Edirne ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerinde yağış etkili oldu. Edirne’de yağışa hazırlıksız yakalananlar, kapalı alanlara sığındı. Yaklaşık 15 dakika süren yağış daha sonra etkisini yitirirken, ilerleyen saatlerde etkili olacağı bildirildi.

Kırklareli merkez ve Lüleburgaz ilçesinde de yağış etkili oldu. Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluş törenleri, yağış nedeniyle kapalı spor salonuna alındı.

Lüleburgaz ilçesinde de hafif dolunun ardından gelen sağanak etkili oldu. Vatandaşlar kapalı alanlara sığınırken, bazı cadde ve sokaklar suyla kaplandı.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde de sabah erken saatlerde yağmur yağışı etkili oldu.


TEKİRDAĞ'DA LODOS ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli fırtına ve yağış uyarısında bulunduğu bölgelerden Trakya'da yer yer yağmur yağdı. Yağmurun ardından Tekirdağ'da lodos etkili oldu.

Lodos nedeniyle Marmara Denizi'nde ulaşımda aksamalar yaşandı. Taşımacılık yapan büyük gemiler, Tekirdağ açıklarında demirlediği görüldü. Lodos nedeniyle denize açılamayan Tekirdağ'daki küçük balıkçı tekneleri, barınaklara çekildi. Dalgalar, zaman zaman yükselerek, kıyı şeridine ulaştı.



MALKARA'DA AĞAÇ, OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkilerken, Camiatik, Gazibey, Yeni ve Izgar mahallelerinde ağaçlar devrildi. Devrilen bir araç park halindeki otomobilin üzerine düşerek hasara neden oldu. Rüzgarda belediyeye ait giysi tekstil kumbarası ve çöp konteynırları da devrildi, bir akaryakıt istasyonunun tabelası uçtu. Devrilen ağaçlar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Belediye ekipleri, ağaçları kaldırmak için çalışma başlattı.