Geri Dön
Gündem TRT Genel Müdürü Sobacı: İsrail'in, fütursuzca sürdürdüğü katliamlarını sonuna kadar anlatacağız

TRT Genel Müdürü Sobacı: İsrail'in, fütursuzca sürdürdüğü katliamlarını sonuna kadar anlatacağız

TRT, Gazze'de yaşananlara dikkat çekmek ve Filistin meselesinin çok boyutlu bir şekilde tartışılması amacıyla TRT tarafından 22-23 Mart tarihlerinde düzenlenen 'Ramazan'da Bir Filistin Gecesi' programı TRT Ulus Kampüsü'nde başladı. Açılışta konuşan TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Zahid Sobacı, “Biz Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak, tüm dünyanın gözü önünde fosfor bombalarıyla, açlıkla, susuzlukla, iletişim olanaklarını yok ederek Gazze'yi nefessiz bırakmaya çalışan İsrail'in, fütursuzca sürdürdüğü katliamlarını sonuna kadar anlatacağız" dedi.

TRT Genel Müdürü Sobacı: İsrail'in, fütursuzca sürdürdüğü katliamlarını sonuna kadar anlatacağız

TRT tarafından Gazze'de yaşananlara dikkat çekmek, Filistin meselesini birçok farklı boyutta tartışmak ve bölgede yaşanan insanlık dramına vurgu yapmak amacıyla TRT İstanbul Ulus Kampüsü'nde 'Ramazan'da Bir Filistin Gecesi' programı düzenlendi. 22-23 Mart tarihlerinde devam edecek etkinliklerde TRT ekipleri tarafından Filistin ile ilgili hazırlanan özel video ve belgesel gösterimleri yapılacak. Filistin'e dair konular katılımcılarla tartışılacak. Programın açılışına, TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Zahid Sobacı ve Filistin'in Türkiye Büyükelçisi Faed Mustafa ve çok sayıda davetli katıldı. Filistin halkının yaşadığı gıda sıkıntısına dikkat çekmek için davetlilere iftarda yoğurt, simit ve hurma ikram edildi. Gecede TRT tarafından Filistin'e yönelik hazırlanan 'Kutsal İşgal', 'Sevgili' ve 'Özgür Kelimeler' belgesellerinin tanıtım filmleri gösterildi. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, “7 Ekim'den bu yana her geçen gün daha da saldırganlaşan İsrail hükümeti, çocuk kanından beslenerek abat olamayacağını eninde sonunda bir gün anlayacak. Çünkü, TRT Arabi kanalımız tarafından hazırlanan 'Tek Kalan' belgeselinde olduğu gibi, kocaman bir aileden bir tek kişi dahi kalsa, bu onurlu davanın haykırışı olmayı sürdürecek. Bu belgeseli çeken kahraman kardeşimiz Mustafa Thuraya, İsrail'in hava saldırısında meslektaşı Hamza Dahdud ile birlikte şehit oldu. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Bugüne kadar, İsrail Gazze'de 150'ye yakın basın mensubunu katletti. İsrail, kasıtlı bir şekilde gazetecileri hedef alarak, soykırımın duyurulmasını engelleyebileceği hezeyanına kapılıyor" diye konuştu.

“KAMU YAYINCISI OLARAK İSRAİL'İN KATLİAMLARINI SONUNA KADAR ANLATACAĞIZ"

Sobacı, “Biz Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak, tüm dünyanın gözü önünde fosfor bombalarıyla, açlıkla, susuzlukla, iletişim olanaklarını yok ederek Gazze'yi nefessiz bırakmaya çalışan İsrail'in, fütursuzca sürdürdüğü katliamlarını sonuna kadar anlatacağız. Özellikle, 'Kutsal İşgal' yapımı, bir habercilik başarısı olmasının yanı sıra İsrail'in kanlı ve gizli planını ortaya koyan gerçek bir vesikadır. Gazze savaşının ikinci ayında, TRT Uluslararası Özel Haberler ve İçerikler ekibimiz, dünyada kimsenin giremediği İsrail'in en radikal grubu Hilltop Youth'un içine girmeyi başardı. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in de mensubu olduğu, Kutsal Toprakların kendilerine ait olduğuna inanan ve Filistinlilerin her türlü baskı ve şiddetle evlerini ve arazilerini çalan bir gruptan bahsediyoruz. Dünya her gün, Gazze'ye ölüm yağdıran bombardımanı izlerken, bu grup Gazze'yi paylaşmak için bir araya geldi ve bir bota binerek Gazze sahiline yaklaşıp Filistinlilerin topraklarını paylaştılar. İşte o botun içinde biz de vardık. Bu belgesel ile, yalnızca o anlara değil; radikal Yahudilik inancının zehirli etkilerine, Kudüs tepelerinde kurdukları yaşantıya ve Filistinlilere yaptıkları zulümlere detaylarıyla tanıklık edeceğiz" şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ GÜCÜNÜ, TEKNOLOJİSİNİ MAZLUMDAN YANA KULLANMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Sobacı, “Her geçen gün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya beşten büyüktür' ifadesi, 8 milyarın hakkını gözeten bir gelecek inşasının yegâne temelidir. Ülkemiz, gücünü, imkanını, teknolojisini, sözünü ve eylemini her daim mazlumdan ve haklıdan yana koymuştur ve haklıdan yana kullanmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA SİSTEMİ, FİLİSTİN HALKINA HAKLARINI VEREMEMİŞTİR"

Filistin'in Türkiye Büyükelçisi Faed Mustafa, “ İşgal devletinin bugünlerde işlediği cinayetlerin yanı sıra, geçmişte de cinayetlerle dolu, uluslararası kurum ve kuruluşları hiçe sayan bir sicili var. Hukuku hiçe saydıklarını söylüyorlar. 1948'den beri BM Genel Kurulu, BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası insan hakları örgütlerinden birçok karar çıktı. İsrail bunların birini bile uygulamadı. Kendini hukuk üstü görüyormuşçasına davrandı. Sırtını yasladığı ABD'den güç aldı. ABD de bu cinayetlere ortak oldu. Kolonyal düşüncelerini sürdüren bazı batı ülkeleri de ortak oldu. Bu bize Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sözünün önemini hatırlatıyor, 'Dünya beşten büyüktür.' Mevcut dünya sistemi Filistin halkına haklarını verememiştir" dedi.