Geri Dön
Gündem Tüfekle kazara kendini vurduğu iddia edilen araştırma görevlisi Elif öldü

Tüfekle kazara kendini vurduğu iddia edilen araştırma görevlisi Elif öldü

Erzurum'da arkadaşları ile gittiği arazide av tüfeği ile atış yapmak isterken kazara kendisini vurduğu iddia edilen araştırma görevlisi Dr. Elif Gölveren (35), yaşamını yitirdi.

Tüfekle kazara kendini vurduğu iddia edilen araştırma görevlisi Elif öldü

Olay, dün akşam Yakutiye ilçesi Dadaşköy yol ayrımı havaalanı istikametindeki boş bir arazide meydana geldi. Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri, İstatistik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Elif Gölveren ile arkadaşları M.G.U. ve A.U., bir kafede oturduktan sonra av tüfeği ile atış yapmak için araziye gitti. Burada iddiaya göre kazara kendini göğsünden vuran Gölveren, ağır yaralandı. Arkadaşlarının ihbarı üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Gölveren, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gölveren'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.




Olayla ilgili M.G.U. ve A.U.'nun ifadesine başvuran polis, soruşturmayı sürdürüyor.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ELİF'İN ÖLÜMÜNE 2 TUTUKLAMA

Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonometri, İstatistik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Elif Gölveren’in ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ekonometri, İstatistik Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak görev yapan Mesliha Gezen Uçar ile serbest veteriner hekim Abdullah Uçar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nın tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği Uçar çifti, çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi’nce ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'ELİF KENDİNİ VURDU' İDDİASI

Mesliha Gezen Uçar ile Abdullah Uçar’ın emniyetteki ifadelerinde Elif’in kendini vurduğunu iddia ettikleri öğrenildi. Terminal caddesinde buluşarak atış yapmaya gittiklerini söyleyen Uçar çifti, şişeleri dizerek atış yaptıklarını, Elif’in havalı tüfeği kurarken kendisini göğsünden vurduğunu söyledikleri belirtildi. 

Elif Gölveren’in ölümüyle ilgili tutuklanan Mesliha Gezen Uçar ile Abdullah Uçar’ın resmi nikah kıydıkları önümüzdeki günlerde de düğün yapacakları öğrenildi.

Hayatını kaybeden araştırma görevlisi Elif Gölveren ise yarın Erzurum’un Aşkale ilçesinde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.