Uludağ'da telesiyej arızalandı; metrelerce yükseklikte mahsur kalan 51 kişi kurtarıldı
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da bazı tatilciler, arızalanan telesiyejde mahsur kaldı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipler, mahsur kalan 51 kişi, yaklaşık 3 saat sonra kurtardı.
Uludağ 1'inci Oteller Bölgesi'nde faaliyet gösteren telesiyejde, saat 10.30 sıralarında arıza meydana geldi.
Telesiyejin durması nedeniyle bazı tatilciler, metrelerce yükseklikte mahsur kaldı. İhbarla bölgeye JAK, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. JAK ekipleri, vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı.
KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Uludağ'da telesiyej arızasının ardından, mahsur kalan kişilerin kurtarılması için çalışmalar başladı. JAK ekipleri tarafından merdiven ve istasyon kuruldu. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
MAHSUR KALAN 51 KİŞİ KURTARILDI
Uludağ'da telesiyej arızasının ardından mahsur kalan 51 kişi, yaklaşık 3 saat sonra kurtarıldı. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Osmangazi ilçesi Uludağ 1. Oteller Bölgesi'nde bulunan bir telesiyejde teknik bir arıza meydana gelmiştir. Arızadan etkilenen 51 vatandaşımız, Jandarma, AFAD, İtfaiye ve sağlık ekiplerimizin koordineli çalışmaları sonucunda normale dönmüştür" ifadelerine yer verildi.










