Geri Dön
Gündem Ustaosmanoğlu mürşidi Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek

Ustaosmanoğlu mürşidi Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaoğlu, Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'nda mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek.

Ustaosmanoğlu mürşidi Ali Haydar Efendi'nin yanına defnedilecek

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu'nun Beykoz'daki evinde bugün taziyeler kabul edildi. Ustaosmanoğlu için yarın Fatih Camii'nde Cuma Namazı'nın ardından cenaze namazı kılınacak. Mahmut Ustaosmanoğlu mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi'nin yanı sıra aile kabristanının da bulunduğu Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı'na defnedilecek. Yarınki defin öncesi cemaat üyeleri mezarlığa gelerek, son hazırlıkları yaptı. 

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1952'de Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanıştı. Askerlik dönüşünde Ali Haydar Efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapma daveti aldı. 1954'te İsmailağa Camii'nde imamlık görevine başlayan Ustaosmanoğlu, bu görevini 1996 senesinde emekli olana kadar sürdürdü.






TBMM Başkanı Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ömrünü ilim, irşad ve tebliğe vakfeyleyerek binlerce talebe yetiştiren, manevi önderlerimizden muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun" dedi.TBMM Başkanı Şentop, vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu'nu da arayarak taziye dileklerini iletti. Şentop, Ahmet Ustaosmanoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde sabır ve metanet dileğinde bulundu.