Geri Dön
Gündem Vietnam Vizesi 2020 Yılında Nasıl Alınır

Vietnam Vizesi 2020 Yılında Nasıl Alınır

Vietnam Vizesi 2020 Yılında Nasıl Alınır

Vietnam Vizesi 2020 Yılında Nasıl Alınır

Vietnam Vizesi 2020 Yılında Nasıl Alınır

Yemyeşil dağları, hareketli şehirleri ve uzun kumsalları ile gezginleri kendine çekmeyi başaran, Güney Doğu Asya’nın en popüler ülkelerinden biri şüphesiz ki Vietnam. Büyük şehirlerinin hızlıca modernleşmesine rağmen, hala tarihi dokusunu koruyan yapıları, budist tapınakları ve yüzlerce yıl öncesine dayanan renkli festivalleri ile ziyaretçilerine unutulmayacak deneyimler sunmaktadır. Peki, sosyal medyada ünlü gezginlerin sürekli resimler paylaştığı Vietnam’a nasıl gidilir? Vietnam vize istiyor mu ? Vietnam vizesi 2020 yılında nasıl alınır öğreneceğiz.

Vietnam vize istiyor mu ?

Vietnam’a seyahat planlayan hemen hemen herkesin aklına gelen ilk soru Vietnam vize istiyor mu olmuştur. Umuma mahsus Türkiye pasaportu sahipleri hemen hemen çoğu Asya ülkesine vizesiz giriş veya kapıda vize uygulaması ile giriş yapabilmektedir. Fakat umuma mahsus pasaport sahibi iseniz ve Vietnam’a seyahat etmeyi planlıyorsanız, Vietnam vizesi başvurunuzu önceden tamamlamanız gerekmektedir. Husisi pasaport sahipleri ise vizeye ihtiyacı olmadan Vietnam’a seyahat edebilmektedirler.

Vietnam vizesi nasıl alınır ?

Vietnam’ın vize uyguladığını biliyoruz fakat Vietnam vizesi nasıl alınır süreç nasıl ilerliyor birlikte inceliyelim. Vietnam vize uygulamasına rağmen aslında Vietnam vizesi alınabilen en kolay vizelerden birisidir. Türk vatandaşlarının Vietnam’a yapacakları seyahatleri kolaylaştırmak için Vietnam’da kurulmuş olan Vietnam Rehberi Co. LTD. vize başvurularınızı en hızlı şekilde sonuçlandıran firmaların başında geliyor. Online Vietnam vize başvuru formu sayesinde, Vietnam vizesi başvurularınızı 7/24 online olarak vietnamrehberi.com aracılığı ile tamamlayabilirsiniz.

Vietnam Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Vietnam Amerika savaşı sonrası ülke hızla gelişmeye devam etmektedir. Vietnam’lıların Amerikayı yenmesinde büyük rol oynayan Ho Chi Minh, Vietnam’lıların atası olarak kabul edilmektedir. Savaş sırasında Vietnamlı askerlerin gizlendiği Cu Chi tünelleri görülmeye değer yerlerden birisidir. Vietnam dili Vietnamca olup, 6 farklı ses tonuna sahip olduğundan konuşulması Çince’den bile daha zor olduğu kabul edilmektedir. Vietnam dini ise resmiyette Budizm olup, halkın büyük bir bölümü hiçbir dine mensup olmayanlardan veya Taoizm’e inanan topluluklardan oluşmaktadır. Tropikal bir iklime sahip olduğundan Vietnam hava durumu ani değişiklikler gösterebilmektedir. Yaz ayları genelde yağışlı, kış ayları ise yağışsız geçmektedir. Bu yüzden çoğu ziyaretçiler Ekim – Mayıs ayları arasında Vietnamı ziyaret etmektedirler. Vietnam dünyanın sayılı kaju, karabiber, kahve ve tarçın üreticilerinden birisidir.