Geri Dön
Gündem Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Ankara'da toprağa verildi

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Ankara'da toprağa verildi

Ankara'da, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş (84), son yolculuğuna uğurlandı.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Ankara'da toprağa verildi

Ankara'da bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, dün sabah hayatını kaybetti. Savaş, bugün öğle vakti Gölbaşı Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine, Savaş'ın ailesi ve yakınları ile eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden katıldı.

Antalya'da 21 Ağustos 1938'te doğan Vural Savaş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1969 yılında mezun olduktan sonra Ankara'da hakim adayı olarak mesleğe başladı. Aralık ve Gülnar hakimliği ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu tetkik hakimliği görevlerinde bulunan Savaş, 7 Kasım 1987'de Yargıtay üyeliğine seçildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu asıl üyeliği de yapan Savaş, 1'inci Ceza Dairesi üyesiyken, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen adaylar arasından 17 Ocak 1997'de cumhurbaşkanınca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçildi. 19 Ocak 2001 tarihinde kendi isteğiyle emekliye ayrılan Savaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iken 28 Şubat sürecinde önce Refah Partisi ardından Fazilet Partisi'nin kapatılması için dava açmıştı.