Geri Dön
Gündem Yolu kapanan mahallede öğrencilerin kar çilesi

Yolu kapanan mahallede öğrencilerin kar çilesi

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yolu kar yağışı nedeniyle kapanan Çatbayır Mahallesi'nde taşımalı eğitim gören öğrenciler, yaklaşık 1 kilometre yürüyerek servis araçlarına binip, okullarına gitti. Çığdan kapanan Çatak-Van kara yolu, Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışması ile yeniden ulaşıma açıldı.

Kentte 2 gün önce etkili olan kar yağışı nedeniyle 446 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Kapanan mahalle ve mezra yollarından 373'ü yeniden ulaşıma açıldı. 73 yerleşim yerinin yolunun açılması için de Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Çığ nedeniyle kapanan Çatak-Van kara yolunda da çalışmalar devam ediyor. Çatak-Pervari yolunda ise düşen çığ ve yolda meydana gelen çökmeler nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETREYE ULAŞTI

Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi'nin yolu da ulaşıma kapandı. Mahalleli küreklerle yolun bir bölümünü açmaya çalışırken, taşımalı eğitim gören öğrenciler de yaklaşık 1 kilometre yürüyerek servislerine ulaştı.

ÇATAK- VAN KARA YOLU YENİDEN AÇILDI

Çığdan kapanan Çatak-Van kara yolu, Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışması ile yeniden ulaşıma açıldı. Çığın düştüğü Çatak-Pervari yolunda da iş makineleri ile yoğun çalışma sürüyor. Öte yandan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Karayolları Van 11'nci Bölge Müdürü Demirhan Erol ve Van Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı Çatak Şantiye Şefi Sıtkı İnal, bölgede incelemelerde bulundu.