Geri Dön
Gündem YSK'dan 3 aday için ret, 9 aday için eksik belge tespiti

YSK'dan 3 aday için ret, 9 aday için eksik belge tespiti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusunda bulunan 18 isimden 3'ünün başvurusunun reddedildiğini, aralarında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın da bulunduğu 9 kişinin başvurularında eksik belge tespit edildiğini duyurdu. Bunun ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusundaki eksik evraklar tamamlanarak, YSK'ya teslim edildi.

YSK'dan 3 aday için ret, 9 aday için eksik belge tespiti

YSK, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen 18 adayın listesini yayımladı. Buna göre Murat Hakan Uzan ve Cem Cengiz Uzan'ın başvuruları, vekaleten başvuruda bulundukları, Hürrem Ayaz'ın ise posta yoluyla başvuru yaptığı gerekçesiyle reddedildi. 9 kişinin adaylık başvurusunda ise eksik belge tespit edildi. Başvurusunda eksik belge tespit edilen isimler; İrfan Uzun, Davut Turan, Fatih Erbakan, Tevfik Ahmet Özal, Duran Güveninir, Erkan Trükten, Handan Yalçıntaş, Levent Akyollu ve Selami Karagöz olarak ilan edildi. Söz konusu isimlere belgelerini tamamlamaları için bugün saat 17.00’ye kadar ek süre verildi. Doğu Perinçek, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, Yakup Türkal'in ise adaylık başvuruları eksiksiz bir şekilde kabul edildi.

ERBAKAN'IN EKSİK EVRAKLARI TESLİM EDİLDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusundaki eksik evraklar tamamlanarak, YSK'ya teslim edildi. Fatih Erbakan'ın Özel Kalem Müdürü Numan Balcı, eksik belgeleri YSK'ya teslim ettiklerini belirterek, "Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Beyefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili işlemleri tamamlamış bulunuyoruz. Cenab-ı Allah yüz aklığı versin. İnşallah Rabbim çıktığı yolda yardımcısı olsun. Yüksek Seçim Kurulu'na kendisinin bütün evraklarını teslim ettik. Bundan sonra inşallah süreci hep beraber izleyerek göreceğiz" dedi. 

YSK KARARINI AÇIKLADI; 11 ADAY, 100 BİN İMZA TOPLARSA ADAY OLABİLECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde, seçmenler tarafından aday gösterilecek cumhurbaşkanı adayları için verilen kararı açıkladı. YSK'nın açıkladığı karara göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve TEK Parti Genel Başkanı Tevfik Ahmet Özal'ın da bulunduğu 11 aday seçmenler tarafından verilecek 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebilecek. Seçmenler, adaylara imza verebilmek için 22-27 Mart tarihlerinde 08.00 - 20.00 saatleri arasında ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurarak imza verilecek. Ayrıca, alınan kararla, saat 20.00 itibarıyla sırada bekleyenlerin de tespitinin yapılarak bu kişilerin de imza işlemleri tamamlanacak.

YSK'nın seçmenler tarafından aday gösterilebilecek cumhurbaşkanı adayı için başvurusunu onayladığı 11 isim şöyle:

"Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal, Yakup Türkal."

Öte yandan, süresi içerisinde belirtilen eksikliklerin tamamlanmaması nedeniyle, Duran Güveninir, Handan Yalçıntaş, Levent Akyollu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı başvuruları reddedildi.