Geri Dön
Gündem Yurttan fırtına manzaraları

Yurttan fırtına manzaraları

AFAD'ın 72 il için meteorolojik uyarısı sonra yurt genelinde fırtına etkili oluyor. Ağaçların devrildiği, çatıların uçtuğu, gemilerin battığı görüntüler gelmeye başladı.

Yurttan fırtına manzaraları

SAKARYA'DA FIRTINA; AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ÇATILAR UÇTU

Karasu'da gece boyunca sağanak ve fırtına, etkili oldu. Plaj Caddesi'nde ağaçlar kökünden sökülüp devrildi, bazı binaların çatıları uçtu.

Uçan parçalar caddeye savulurken, Karasu Belediyesi ekipleri, fırtınanın vurduğu bölgelerde çalışma başlattı.




YALOVA'DA SAĞANAK VE FIRTINA; DENİZ TAŞTI, TEKNELER PARÇALANDI

Yalova'da sağanak, fırtına ve kar yağışı etkili oldu.

Çınacık'ta deniz taşarken, Esenköy'de tekneler ya battı ya da parçalandı, Delmece'de de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Kentte dün başlayan sağanak ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde fırtınanın hızı, zaman zaman saatte 80 kilometreye kadar ulaştı. Çınarcık ilçesinde dalgalar nedeniyle deniz taştı. Sahil bandındaki istinat duvarları, dalgaların etkisi ile zarar gördü. Balıkçı barınakları yıkılırken, tekneler de zarar gördü. Sahil yolunun bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Çınarcık ilçesi ve Esenköy beldesi arasında ise sağanaktan dolayı toprak kaymaları yaşandı. Ulaşım güçlükle sağlanırken, Karayolları ekipleri yoldaki kaya ve taş parçalarını temizledi.

'ZARAR BAYA BÜYÜK'

Esenköy beldesinde gece saatlerinde saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle limanda bağlı yat, yelkenliler ve balıkçı tekneleri ya battı ya da parçalandı. Balıkçı barınakları yıkıldı. 20 tekne kullanılamaz hale gelirken, 3 milyon liralık zarar oluştuğu öğrenildi. Esenköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kadir Usta, "Yaşanan belli; görüyorsunuz. Rıhtımlar, duvarlar, barakalar hepsi yerle bir. Limanda teknemiz battı. Limanın içine girilecek gibi değil. Gece saat 01.00'den itibaren başladı. Hala da devam ediyor. Zarar baya büyük, balıkçımızın da çok büyük zararı var" dedi.

Yalova'nın yüksek kesimlerinde ise kar yağışı etkili oldu. Çınarcık'ın Teşvikiye beldesine bağlı Delmece Yaylası'nda gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız devam ederken, kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

LUNAPARKI DENİZ SUYU BASTI

Yalova'da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle Süleymanbey Mahallesi'ndeki lunapark, taşan deniz suları ile doldu.

Lunaparkın içerisinde yer alan kafeteryanın camları kırıldı, masa ve sandalyeler rüzgar nedeniyle zarar gördü.

İşletme sahibi Ali Altınbaş, afet yaşadıklarını söyleyerek, "Dün gece çıkan şiddetli rüzgar ve yağmurun etkilerinden bizler de nasibimizi aldık. Çok aşırı bir rüzgar vardı. Deniz, 3 metre kadar kabardı ve daha sonra dalgalar 5 metreye çıktı.

Dalgalar, şiddetli rüzgarın etkisi ile buradaki kafeteryamıza da zarar verdi. Denizden 20 metre kadar kum ve çakıllar sürüklendi. Doğal afettir, bu. Yetkililerden destek bekliyoruz.

Canımız sağolsun diyoruz" dedi. Yalova-Termal yolunun 6’ncı kilometresinde de 15 metrelik çam ağacı, kökünden kırılarak yola devrildi. Devrilen ağaç, belediye ekiplerince yoldan kaldırıldı.

KURU YÜK GEMİSİ SÜRÜKLENİP, İSKELEYE VURDU

Yalova'nın Altınova ilçesi Tersaneler bölgesi açıklarındaki bakım havuzuna demir atarak, onarım için bekleyen kuru yük gemisi, saat 04.30 sıralarında fırtınada sürüklenmeye başladı.

Gemi, öğle saatlerinde etkisini artıran fırtına ile daha da sürüklenip, bir tersanenin iskelesine vurdu. O anlar, cep telefonu kamerası ile görüntülenirken, bölgeye Sahil Güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi.

Onarım için bekleyen gemide, mürettebat olmadığı öğrenildi.