Fay

Fay

Son dakika fay haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fay gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fay haber sayfamızda...

Fay

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.075 fay haberi bulunmuştur.
Deprem uzmanı Sümer: Atatürk Barajı için endişe edecek durum yok
Deprem uzmanı Sümer: Atatürk Barajı için endişe edecek durum yokŞanlıurfa'da deprem fay hatlarında inceleme yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, Türkiye'nin en büyük barajlarından olan Atatürk Barajı'nın deprem riskini araştırdıklarını belirtti. Doç. Dr. Sümer, "Şu an için korkulacak, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir" dedi.
22.07.2024Foto Galeri
'İzmir'de olası bir depremde deniz kentin içine girecek'
'İzmir'de olası bir depremde deniz kentin içine girecek'İzmir'de mevcut yapı stokunun eski olması ve yerleşim yerlerinin yanlış bölgelere konumlandırılması gibi nedenlerle olası bir depremde yıkımlar yaşanacağından endişe ediliyor. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Koray Çetin Önalan, kentte olası bir depremde Konak, Alsancak, Bayraklı, Mavişehir ve Bostanlı'da sıvılaşma yaşanacağını, denizin kentin içine doğru yürüyeceğini belirterek, "Bunlar uzun vadede çözülmesi gereken şeylerdi ancak ne yazık ki yapılmadı" dedi.
13.07.2024Video
Bakan Kurum Kahramanmaraş’ta
Bakan Kurum Kahramanmaraş’taÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a geldi.
6.07.2024Politika
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'dan "3 Temmuz" açıklaması
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'dan "3 Temmuz" açıklamasıFenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Aziz Yıldırım, "Buradan açıkça ifade etmek isterim ki, 3 Temmuz bitmedi. Rövanş almanın peşindeler. Bunu zamanla herkes görecek, anlayacak. Bizlere düşen, 3 Temmuz’daki duruşumuzdan asla taviz vermeden, zararların tazmini konusunda yolumuza ve mücadelemize kararlılıkla devam etmektir. Bizlere ve kulübümüze bu acıları yaşatanlara, geçmişi unutarak, merhamet etme, affetme, o yapıya bulaşmış olanları hiçbir şey olmamış gibi aramıza alma lüksümüz yoktur. Birliğimizin ve beraberliğimizin her daim 3 Temmuz ruhu ile sürmesi bunun için çok önemlidir. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe bizi yenecek güç yoktur" dedi.
3.07.2024Spor
Erdoğan: Kayseri'deki müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir
Erdoğan: Kayseri'deki müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridirCumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen 'AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.
1.07.2024Politika
Prof. Dr. Özkaymak: Bölgede 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar var
Prof. Dr. Özkaymak: Bölgede 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar varAfyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 3.3'e varan yaklaşık 30 artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, "İzmir ve çevresinde son yüzyıl içerisinde büyüklükleri 4.1 ile 5 arasında 442 adet deprem meydana geldi. Bu alanda gelecek yıllarda da benzer büyüklüklerde depremlerin olması muhtemel. Bu bölgede Havran-Balıkesir Fay Zonu, Dikili Fayı, Bergama Fayı, Soma Kırkağaç Fay Zonu ve Gelenbe Fayı gibi büyüklüğü 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar yer alıyor" dedi.
26.06.2024Gündem
Prof. Dr. Sözbilir'den Manisa'daki 4.8'lik deprem açıklaması: İki fay incelenmeli
Prof. Dr. Sözbilir'den Manisa'daki 4.8'lik deprem açıklaması: İki fay incelenmeliİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin odak mekanizma çözümlerine göre, doğu-batı veya kuzey-güney uzanımlı bir fayın kırılmasından kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Bölgede bu özelliklere uyan iki fay bulunuyor. Biri doğu-batı uzanımlı Soma fayı. Diğeri ise Soma ilçesinin yaklaşık 10 kilometre kuzeyindeki kuzey-güney uzanımlı olan, MTA haritasında çizili ama diri fay sınıfında değerlendirilmeyen bir fay" dedi.
25.06.2024Gündem
Sarıoğlan fayının varlığı ortaya çıkarıldı
Sarıoğlan fayının varlığı ortaya çıkarıldıKayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
24.06.2024Video
Sarıoğlan fayının varlığı ortaya çıkarıldı
Sarıoğlan fayının varlığı ortaya çıkarıldıKayseriİ'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
24.06.2024Foto Galeri
Prof. Dr. Sözbilir: Atmosferik olayların depremle bağlantısı, pek kabul edilen bir durum değil
Prof. Dr. Sözbilir: Atmosferik olayların depremle bağlantısı, pek kabul edilen bir durum değilİzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve AFAD- Afet Yönetimi Bilimsel Destek Kurul Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, sosyal medyada aşırı sıcakların depreme neden olup olmayacağı yönünde tartışmalar yaşandığına dikkat çekti. Prof. Dr. Sözbilir, "Atmosferik olayların depremle bağlantısı, pek kabul edilen bir durum değil. Çünkü depremlerin levha tektoniği kuramına göre oluştuğu kabul edilir. Depremler, dünyanın iç yapısındaki dinamizmle ilgilidir" dedi.
14.06.2024Foto Galeri
10 üniversitenin akademisyenlerinden oluşan bilim kurulu deprem erken uyarı sistemi 'EDIS' için toplandı
10 üniversitenin akademisyenlerinden oluşan bilim kurulu deprem erken uyarı sistemi 'EDIS' için toplandıTürkiye'de, deprem erken uyarı sistemi olarak geliştirilen EDIS için 10 üniversiteden akademik danışma bilim kurulu ve istişare kurulu oluşturuldu. Yapılan ilk toplantıda, EDIS Afet ve Deprem Sistemleri A.Ş. CEO’su Ali Emre Erişen, uygulamanın merkez üssüne bağlı olarak depremi, etkilenecek bölgeye 117 saniyeye kadar önceden bildirebileceğini belirterek "EDIS, hayat kurtaran haberci" dedi.
12.06.2024Gündem
Prof. Dr. Kutoğlu: Deprem için en yakın tehlike, en yüksek risk İzmir ve çevresinde
Prof. Dr. Kutoğlu: Deprem için en yakın tehlike, en yüksek risk İzmir ve çevresindeZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, uzay teknolojileri kullanarak yaptıkları yazılım ile Türkiye'deki yer hareketlerini gözlemlediklerini belirtti. Kutoğlu, "Diğer fayları konuşurken İzmir ve yakın çevresindeki illerdeki bu tehditleri göz ardı etmemek lazım. Bana sorarsanız en yakın tehlike, en yüksek risk bu bölgede gözüküyor" dedi.
12.06.2024Video
Prof. Dr. Sözbilir: Malatya Fayı kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir
Prof. Dr. Sözbilir: Malatya Fayı kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilirİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremden sonra bölgede 100'e yakın bilim insanıyla 128 fayı incelediklerini belirterek, Malatya Fayı'na dikkat çekti. Prof. Dr. Sözbilir, "Malatya Fayı'nı oluşturan 3 segmentin her birinin kendi başına kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir" dedi.
31.05.2024Video
Prof. Dr. Sözbilir: Malatya Fayı kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir
Prof. Dr. Sözbilir: Malatya Fayı kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilirİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremden sonra bölgede 100'e yakın bilim insanıyla 128 fayı incelediklerini belirterek, Malatya Fayı'na dikkat çekti. Prof. Dr. Sözbilir, "Malatya Fayı'nı oluşturan 3 segmentin her birinin kendi başına kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir" dedi.
31.05.2024Gündem
Erdoğan: Yapıcı ve uzlaşmacı tavrımızı koruyacağız
Erdoğan: Yapıcı ve uzlaşmacı tavrımızı koruyacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Anayasası - Sivil Anayasa, Güçlü Türkiye Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, "Çerçevesini darbecilerin çizdiği dili sorunlu, dili mutabakattan ziyade elitlerin uzlaşını yansıtan mevcut Anayasamızla yola devam edemeyiz." dedi.
27.05.2024Politika
İzmir'de 3.2 büyüklüğünde deprem
İzmir'de 3.2 büyüklüğünde depremİzmir'in Menderes ilçesinde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
24.05.2024Gündem
DAUM Müdürü Doç. Dr. Sümer, İzmir Fayı'na dikkat çekti
DAUM Müdürü Doç. Dr. Sümer, İzmir Fayı'na dikkat çektiİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu belirtti. İzmir'in son büyük depremini 1688 yılında yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Sümer, "Depremin hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Eğer İzmir Fayı'nın Balçova segmentinde ya da Pınarbaşı segmentiyle beraber meydana geldiyse, o zaman İzmir Fayı özelinde rahatız demektir. Eğer 1688 depremi, Uzunada Fayı'nda olduysa, İzmir Fayı'nın zamanı gelmiş demektir. Çünkü bu fayda tespit edilen son deprem, 1510 yıl önce, 178 yılında. Dolayısıyla İzmir Fayı'na dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
14.05.2024Video
DAUM Müdürü Doç. Dr. Sümer, İzmir Fayı'na dikkat çekti
DAUM Müdürü Doç. Dr. Sümer, İzmir Fayı'na dikkat çekti İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu belirtti. İzmir'in son büyük depremini 1688 yılında yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Sümer, "Depremin hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Eğer İzmir Fayı'nın Balçova segmentinde ya da Pınarbaşı segmentiyle beraber meydana geldiyse, o zaman İzmir Fayı özelinde rahatız demektir. Eğer 1688 depremi, Uzunada Fayı'nda olduysa, İzmir Fayı'nın zamanı gelmiş demektir. Çünkü bu fayda tespit edilen son deprem, 1510 yıl önce, 178 yılında. Dolayısıyla İzmir Fayı'na dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
14.05.2024Gündem
VERİMDER, 'Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği' zirvesini Ankara’da gerçekleştirdi
VERİMDER, 'Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği' zirvesini Ankara’da gerçekleştirdiYapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği' zirvesi, Ankara’da gerçekleştirildi. VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, “Gücümüzün el verdiği ölçüde binalarımızın hepsini ısı yalıtımlı hale getirebilirsek yüzde 60’a varan bir tasarruf oluştuğu bilimsel veriler ile ispatlanabiliyor” dedi.
9.05.2024Ekonomi
VERİMDER, 'Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği' zirvesini Ankara’da gerçekleştirdi
VERİMDER, 'Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği' zirvesini Ankara’da gerçekleştirdiYapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı ve Yapılarda Enerji Verimliliği' zirvesi, Ankara’da gerçekleştirildi. VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, “Gücümüzün el verdiği ölçüde binalarımızın hepsini ısı yalıtımlı hale getirebilirsek yüzde 60’a varan bir tasarruf oluştuğu bilimsel veriler ile ispatlanabiliyor” dedi.
9.05.2024Video
Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde yapılacak 1 liralık harcama, sonrasındaki 7 liralık harcamayı önlüyor
Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde yapılacak 1 liralık harcama, sonrasındaki 7 liralık harcamayı önlüyorBingöl Deprem Çalıştayı'na görüntülü bağlanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Afet yönetimi yaklaşımımızı, kalkınma politikamızı afet risklerini azaltmaya odaklanacak şekilde değiştirdik. Deprem öncesinde yapılacak 1 liralık harcama, deprem sonrasındaki 7 liralık harcamayı önlüyor. Yani 7 kat kazanımda bulunuyoruz. Hedefimiz, bilim temelli bir yaklaşımla, Türkiye'yi dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ve afetler sonrası en hızlı ve etkili tepki verebilen ülkesi haline getirmektir" dedi.
6.05.2024Politika
'Tuzla fayı 2 bin yıldır kırılmadığı için yakın bir zamanda kırılma ihtimali yüksek'
'Tuzla fayı 2 bin yıldır kırılmadığı için yakın bir zamanda kırılma ihtimali yüksek'İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 yıldır sürdürdükleri İzmir, Güzelbahçe, Yağcılar, Seferihisar ve Tuzla fayları ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "Tuzla fayı 2 bin yılda bir kırılan bir fay. 2 bin yıldır kırılmadığını görüyoruz. Yakında kırılma ihtimali yüksek. Tuzla fayının uzunluğu yaklaşık 50 kilometre. Fay uzunluğu nedeniyle yaklaşık 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeline sahip" dedi.
3.05.2024Foto Galeri
Naci Görür: İzmir, Tunceli, Bingöl ve Erzincan endişelendiriyor
Naci Görür: İzmir, Tunceli, Bingöl ve Erzincan endişelendiriyorBilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor. İzmir'de de endişemiz var. Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" dedi.
1.05.2024Video
Naci Görür: İzmir, Tunceli, Bingöl ve Erzincan endişelendiriyor
Naci Görür: İzmir, Tunceli, Bingöl ve Erzincan endişelendiriyorBilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor. İzmir'de de endişemiz var. Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" dedi.
1.05.2024Foto Galeri
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerini dinledi
TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerini dinlediTBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu, “Bu olayı araştıracağız, ihmal süreçlerini ve bundan sonra bu tür kazaların olmaması için neler yapılması gerekiyor bu konuda da çalışacağız” dedi.
1.05.2024Politika

Benzer Haber Etiketleri

Depremizmirfaycumhurbaşkanı erdoğanKayseri

Fay ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.