Bitter çikolata ve kakaoda 'kurşun' tehlikesi
Bitter çikolata ve kakaoda 'kurşun' tehlikesi Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, çikolata ve kakao kullanılan ürünlerde kurşun değerinin incelenmesi gerektiğini belirterek, "Yapılan bir analizde, bitter çikolatada kurşun oranı 400 mikrogram çıktı. Çocuklar için vücutta 2,2 mikrogramdan sonrası istenmiyor. Ağır metaller vücutta hem kanserojenik, hem zihinsel, hem de psikolojik sonuçlar ortaya çıkarabilir" dedi.
4.02.2023 Video
Pul biberde hileye sulu test
Pul biberde hileye sulu test Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, 1 kilogram üretmek için 10 kilograma yakın biber kullanılan pul biberde hileler yapıldığını söyledi. Manavoğlu, "Talaş ve kiremit tozları kullanılabiliyor. Tüketiciler aldıkları pul biberi suya dökerek test yapabilir" dedi.
12.02.2022 Video