Medipol

Medipol

Son dakika Medipol haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Medipol gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Medipol haber sayfamızda...

Medipol

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.715 medipol haberi bulunmuştur.
“Her 10 kişiden 1’i böbrek taşıyla karşı karşıya”
“Her 10 kişiden 1’i böbrek taşıyla karşı karşıya” Üroloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yücel Boz, her 10 kişiden birinin hayatı boyunca bir kez böbrek taşı yaşayabileceğini belirterek önemli uyarılarda bulundu.  
14.05.2024 Sağlık-Yaşam
Besin alerjisi her 17 çocuktan birini etkiliyor
Besin alerjisi her 17 çocuktan birini etkiliyor Türkiye'de her 17 çocuktan birinde besin alerjisinin görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Son 20 yılda çocuklarda besin alerjisi arttı. Alerji oranlarının artmasını sağlayan besinler inek sütü, yumurta, yer fıstığı, buğday, balık ve kabuklu deniz hayvanları alerjenleridir. Bu alerjiler, hafif deri döküntülerinden sindirim sorunlarına ve ciddi solunum zorluklarına kadar çeşitli reaksiyonlara neden olabilir” dedi.
11.05.2024 Sağlık-Yaşam
Prof. Dr. Nacaroğlu: Hava kalitesi astımı ve şiddetini etkiliyor
Prof. Dr. Nacaroğlu: Hava kalitesi astımı ve şiddetini etkiliyor Hem çocuklarda hem yetişkinlerde artan astım hastalığına dikkati çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Astım belirtileri arasında nefes darlığı, hırıltılı solunum ve öksürük bulunur. Özellikle küresel ısınmaya bağlı ortaya çıkan iklim değişiklikleri, hava kirliliği, işlenmiş ve paketli gıda tüketimin artması, alerjenlere daha sık maruz kalma, deterjan gibi çeşitli kimyasal maddelerin yaygın kullanımı gibi çevresel faktörler, astım dahil bütün alerjik reaksiyonların görülme sıklığını ve şiddetini artırdığı bilinmektedir” dedi.
6.05.2024 Sağlık-Yaşam
Vitamin ve mineral takviyelerinde kontrollü tüketim önemli
Vitamin ve mineral takviyelerinde kontrollü tüketim önemli Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, vücudun yapı taşı olan mineral ve vitaminlerin bilinçsizce alındığında vücutta yaratabileceği tahribatlarla ilgili uyardı, “Uzun süreli kullanım planlanıyor ise mutlaka hekime başvurup kan tahlilleri yaptırmak gerekir” dedi.
24.04.2024 Sağlık-Yaşam
"Bel ve boyun ağrıları için ‘sert zeminde yatma’ tekniğinde süreye dikkat edilmeli"
"Bel ve boyun ağrıları için ‘sert zeminde yatma’ tekniğinde süreye dikkat edilmeli" Bel ve boyun ağrılarını rahatlatmak için iki yöntem olduğunu belirten Doç. Dr. Mehmet Ağırman, “Birincisi yürümek iken, ikincisi düz bir zeminde kısa süreli uzanmaktır. Ancak uzanmak sadece kısa süreli rahatlama sağlayacaktır, yürümek kadar etkili olmayacaktır. Sert zemin üzerinde sırt üstü 5-10 dakikalık uzanmalar omurga ve kasların doğru postürü bulması açısından faydalı olabilir. Ancak gün içerisindeki sırt üstü yatış pozisyonunun 15 dakikayı geçmemesi gerekir” dedi.
23.04.2024 Sağlık-Yaşam
Titreme hastalığında ‘akıllı ses ötesi tedavisi’ denendi
Titreme hastalığında ‘akıllı ses ötesi tedavisi’ denendi Titreme hastalıklarında yeni teknoloji tedavi yöntemi olan ‘Akıllı Ses Ötesi Tedavisi (MRgFUS)’ Türkiye’de ilk defa Medipol Sağlık Grubu bünyesinde 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Parkinson ve Hareket Bozuklukları Merkezi’nde (PARMER) uygulandı. Yakın zamanda imzaladığı protokolle PARMER ekibine katılan, hareket bozuklukları hastalıklarında dünyaca ünlü isimlerden Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Andres Lozano’nun önderliğindeki PARMER ekibi tarafından ilk kez uygulanan söz konusu tedavinin ardından nörologlar ve tıp öğrencilerine de konu hakkında seminer organize edilerek tedavinin ayrıntıları paylaşıldı.
22.04.2024 Sağlık-Yaşam
"Deterjanlar besin alerjilerinin gelişimine zemin hazırlıyor"
"Deterjanlar besin alerjilerinin gelişimine zemin hazırlıyor" Evlerde sıklıkla kullandığımız çamaşır ve bulaşık deterjanlarındaki risklere dikkati çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Deterjanların içinde bulunan kimyasallar, deri bariyerimizde bulunan proteinlerin düzenlenmesini bozduğu ve alerjik proteinlerin üretimini tetiklediği kanıtlanmıştır. Bu durum atopik dermatit, alerjik rinit gibi hastalıkların yanı sıra besin alerjilerinin gelişimine de zemin hazırlamaktadır” dedi.
20.04.2024 Sağlık-Yaşam
“Erken teşhis için endoskopi şart”
“Erken teşhis için endoskopi şart” Endoskopi ve kolonoskopi gibi işlemlerin erken teşhis ve bazen de tedavi için kullanıldığına dikkati çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut “Erken teşhis amaçlı endoskopi ve kolonoskopi yapılması önerilir. Kolonoskopi, kolon kanseri tanısında en güvenilir yöntemdir. Ayrıca polip ve benzeri kanser öncesi lezyonların saptanıp alınmasını sağlayarak hastaları kanserden korur. Kolon kanserinden korunmak için 45 yaşını aşmış herkese kolonoskopi önerilir” dedi.  
16.04.2024 Sağlık-Yaşam
Bosnalı savaş gazisi 30 yıl sonra sağlığına kavuştu
Bosnalı savaş gazisi 30 yıl sonra sağlığına kavuştu Bosnalı savaş komutanı Nijaz Zrno, 1993 yılında Hırvat tarafından atılan şarapnel parçasının sol dizinin arkasından girmesinin ardından 30 yıl boyunca çektiği ağrılardan Medipol Mega Üniversite Hastanesi’ndeki tedavisi sonrası kurtuldu. Zrno, “30 yıl boyunca gittiğim hiçbir yerde çare bulamadım. Bu süre zarfında bacağımdaki kemikten iltihap akıntısı sürekli devam ediyordu. Son 2 senede enfeksiyonlarım artınca tekrar Bosna’da ameliyat oldum” dedi.
15.04.2024 Sağlık-Yaşam
Ramazan sonrası ilk günler dengeli beslenin
Ramazan sonrası ilk günler dengeli beslenin Medipol Mega Üniversite Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Asya Naz Al, uzun süreli oruç sonrasında sindirim sisteminin az yemeye alıştığını ve bu yüzden bayramda dengeli beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi. Aşırı tüketimin metabolizmaya zarar verebileceğini belirten Dyt. Asya Naz Al, “İlk birkaç gün boyunca hafif ve kolay sindirilebilen yiyecekler tercih edin, normal beslenme alışkanlıklarına geri dönerken dengeli bir beslenme planına uyun” dedi.
9.04.2024 Sağlık-Yaşam
"Stres ve kaygı midede şişkinliği artırır"
"Stres ve kaygı midede şişkinliği artırır" Bazı alışkanlıkların midedeki şişkinlik ve gaz şikayetlerini artırabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Yaşar “Yutulan hava, mide gazının temel kaynağıdır. Sigara içme, sakız çiğneme ve anksiyete (kaygı, stres) bunu arttıran nedenlerdir. Sindirim sisteminde oluşan gazlar ise gıdalar ile aldığımız karbonhidrat, protein ve yağların bağırsaklarımızdaki bakteriler tarafından fermente edilmesi sonucu oluşur” dedi.
8.04.2024 Sağlık-Yaşam
“Uyuz hastalığı yaz aylarından çok sonbahar ve kışın görülüyor”
“Uyuz hastalığı yaz aylarından çok sonbahar ve kışın görülüyor” Uyuz hastalığının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Dermatoloji uzmanı Prof. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Soğuk ortamda uyuz böceğinin daha uzun süre hayatta kalabilmesi ve yazın terdeki antimikrobiyal peptidlere duyarlı olmaları sebebiyle yaz aylarından çok, sonbahar ve kış aylarında görülme sıklığı artar. Uyuz hastalığı kişiden kişiye 15 ila 20 dakika arasında uzun süreli temaslarda bulaşır. Bulgular ve şikayetler genellikle el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğinde daha şiddetlidir” dedi.
28.03.2024 Sağlık-Yaşam
Uzmanından mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Uzmanından mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık-Yaşam
“İftar sofrasındaki asitli içecekler vücuda zarar veren maddelerle dolu”
“İftar sofrasındaki asitli içecekler vücuda zarar veren maddelerle dolu” Ramazan sofralarında su ihtiyacını asitli içeceklerle gidermenin daha tehlikeli durumlara yol açtığını söyleyen Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “İftar sofralarındaki asitli içecekler, şeker ve vücuda zarar veren maddelerle dolu. Düzenli tüketimi diyabet riskinin artırır, kalp ritmini bozar. Ayrıca çabuk doymaya, gaz ve şişkinliğe neden olur” uyarısında bulundu.
22.03.2024 Sağlık-Yaşam
Prof. Dr. Öncel: Batı tarzı beslenme kolon kanserine zemin hazırlıyor
Prof. Dr. Öncel: Batı tarzı beslenme kolon kanserine zemin hazırlıyor Gençlerde görülme sıklığı her geçen gün artan kalın bağırsak kanserinin 2035 yılında 2.5 milyon kişiyi etkileyebileceğini belirten Prof. Dr. Mustafa Öncel, “Kolon kanseri ülkemizde hem kadın hem erkeklerde en sık görülen ilk üç kanser arasındadır. Ayrıca kansere bağlı her 8 ölümden birisi kolon kanseri kaynaklıdır. Beslenme alışkanlıklarımız da kolon kanserini tetikleyebiliyor. Protein ve işlenmiş gıdalardan zengin Batı tarzı diyet büyük bir tehdittir. Öte yandan sebze, sulu yemek, liften zengin gıdalar ve balığın ön planda olduğu Akdeniz mutfağı ise koruyucudur” dedi.
20.03.2024 Sağlık-Yaşam
“FMB hastalıklarında uzun süreli tedaviler gerekiyor”
“FMB hastalıklarında uzun süreli tedaviler gerekiyor” Fonksiyonel mide bağırsak (FMB) hastalıklarının hayatın herhangi bir döneminde ortaya çıkabileceğini ifade eden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nihat Okçu, “FMB hastalıklarının tedavisinde başlıca diyet uygulaması, ilaç tedavisi ve gerekli görüldüğünde psikolojik tedavi ve nihayet herbal dediğimiz bitkisel tedaviler uygulanır. FMB hastalıklarının tedavisi gerek hasta gerekse hekim yönünden sabır isteyen uzun süreli tedaviler gerektirir. Tedavi bireysel olup her hastaya değişik diyet ve ilaç tedavisi gerekebilir” dedi.
14.03.2024 Sağlık-Yaşam
"Şeker hastaları doktora danışmadan oruç tutmasın"
"Şeker hastaları doktora danışmadan oruç tutmasın" İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, Ramazan Ayında diyabet hastalarının dikkat etmesi gereken hususları açıkladı. Beslenmenin şeker hastalığının tedavisinde en önemli basamak olduğunu belirten Doç. Dr. Sivritepe, “Doğru ve dengeli bir diyette bulunan lifli gıdalar, kompleks karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar, hastaların kan şekeri seviyelerini daha istikrarlı bir şekilde korumalarına yardımcı olur. Ayrıca, uygun porsiyon kontrolü ve düzenli aralıklarla beslenme, hiperglisemi (şeker yüksekliği) ve hipoglisemi (şeker düşüklüğü) riskini azaltır. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmelerinin önemli olduğu şeker hastalarının doktora danışmadan oruç tutmaması gerekir" dedi.
12.03.2024 Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Uzmanı uyardı: Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık-Yaşam
"Ramazan'da sindirerek yiyin ve yeterli miktarda su için"
"Ramazan'da sindirerek yiyin ve yeterli miktarda su için" Medipol Mega Üniversite Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, bu yıl imsak ve iftar arasının yaklaşık 13-14 saatlik bir açlık gerektirdiğini söyleyerek dengeli beslenme uyarısında bulundu. Al, "Sahur ve iftar arasında yeterli miktarda su için, sindirimi kolaylaştırmak için yemekleri çiğneyin, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçının" dedi.
9.03.2024 Sağlık-Yaşam
"Endüstriyel gıdalardan zengin beslenme kolon kanseri riskini artırıyor"
"Endüstriyel gıdalardan zengin beslenme kolon kanseri riskini artırıyor" Kolon kanserinin dünyada en sık rastlanan kanser türlerinden biri olduğunu ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Refik Bademci, “Hayvansal yağ ve kırmızı etten zengin, lifli gıdalardan az, batı tarzı ile endüstriyel gıdalardan zengin beslenmenin yanı sıra obezite, alkol ve sigara kullanımı kolon kanseri riskini artırır” dedi.
7.03.2024 Sağlık-Yaşam
"Sigara bu kanser türlerinin riskini 15 kat artırıyor"
"Sigara bu kanser türlerinin riskini 15 kat artırıyor" Sigaranın neden olduğu kanserler arasında, akciğer, ağız ve boğaz bölgesi, gırtlak, yemek borusu, pankreas, mesane ve böbrek kanserleri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, “Akciğer kanserlerinin erkeklerde yüzde 91'i, kadınlarda ise yüzde 69'u sigara alışkanlığına bağlanmaktadır. Sigara, akciğer kanseri riskini, içmeyenlerde göre 15-30 kat, gırtlak kanser riskini 10 kat artırırken; bu risk oranı, idrar yolu kanserleri için 3 kat, yemek borusu için 5, kan kanseri, mide, nazofarenks (geniz) ve rahim kanserleri için 2 kat olarak bulunmuştur" dedi.
4.03.2024 Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Gizli kalp hastalığı olan kişiler şikayetleri olmadan kalp krizi geçirebiliyor
Uzmanı uyardı: Gizli kalp hastalığı olan kişiler şikayetleri olmadan kalp krizi geçirebiliyor Kardiyolog Prof. Dr. Bilal Boztosun, halk arasında gizli kalp, tıbbi adıyla ‘sessiz iskemi’ olarak bilinen hastalığa ilişkin uyarılarda bulundu. Kalp damar tıkanıklıklarının yaklaşık yüzde 20’sinde görülen sessiz iskemi hastalığının bazen ölümden sonra tespit edilebildiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, “Gizli kalp hastalığı olan kişiler, kalp krizinin tipik bulguları olan göğüste sıkışma, yanma, sol kola vuran ağrı gibi şikayetler olmadan kalp krizi geçirebiliyor. Bu durum yaklaşık yüzde 20 hastada görülüyor. Bu hastaların bir kısmına rutin kalp kontrolü esnasında tanı koyabiliyoruz. Maalesef gizli kalp hastalığı tanısı, hastaların bir kısmında ölümden sonra tespit edilebiliyor” dedi.
28.02.2024 Sağlık-Yaşam
Bakan Tunç: Denetimli serbestlik ile suç oranı yüzde 33,50 iken yüzde 19,50'ye düşmüştür
Bakan Tunç: Denetimli serbestlik ile suç oranı yüzde 33,50 iken yüzde 19,50'ye düşmüştür Uyuşturucu Madde Sempozyumunda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “netimli serbestlik kapsamında yapılan faaliyetlerin sonuçlarını sürekli takip ediyoruz. Bu kapsamda, denetimli serbestlik uygulanan kişilerin 5 yıl içerisinde yeniden uyuşturucu kaynaklı suç oranı, 2018 yılında yüzde 33,50 iken; 2023 yılında yüzde 19,50'ye düşmüştür" dedi.
24.02.2024 Gündem
“Öksürük şurupları doktor tavsiyesi dışında ezbere kullanılmamalı”
“Öksürük şurupları doktor tavsiyesi dışında ezbere kullanılmamalı” Kış aylarında nezle ve gribe bağlı öksürüklerin daha sık görüldüğünü belirten Prof. Dr. Mehmet Bayram, “Öksürük şurupları doktor tavsiyesi dışında asla ezbere kullanılmaması gerekir. Balgamlı, enfeksiyona bağlı bir öksürüğe, öksürük kesici şurup vermek balgamın akciğerden atılamamasına ve buna bağlı durumun daha kötüye gitmesine neden olabilir. Öksürüğün kolay atlatılması için yapılması gerekecek önlemler arasında bol sıvı tüketmek, temiz ferah ortamda kalmak gerekir. Bu durumlarda kuşburnu, ada çayı, ıhlamur, ekinezya, ayva yaprağı çayı tüketmek önemlidir” dedi.
23.02.2024 Sağlık-Yaşam
Özbekistanlı eczacı Aripova, Parkinson’u Türkiye’de yendi
Özbekistanlı eczacı Aripova, Parkinson’u Türkiye’de yendi Özbekistanlı eczacı Gulnora Aripova (59), 6 yıl önce Parkinson ile tanıştı. Hastalık yüzünden yaşadığı bulgular günlük yaşamını olumsuz etkiliyordu. Çalışırken imza bile atamayacak hale gelince, işini bırakmak zorunda kalan Aripova, gün geçtikçe ilerleyen hastalığı nedeniyle eli titriyor, ayağa kalkamıyor ve kendisini hep yorgun hissediyordu. Beyin pili tedavisi için Özbekistan’dan İstanbul’a gelen Aripova, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh tarafından başarı ile gerçekleştirilen operasyon ile Parkinson’u yendi ve sosyal yaşamını geri kazandı.
21.02.2024 Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

sağlık beslenme besin alerji HASTALIK

Medipol ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.