Geri Dön
Gündem Sokağa çıkma yasağı öncesi hareketlilik

Sokağa çıkma yasağı öncesi hareketlilik

Sokağa çıkma yasağına saatler kala birçok ilde pazar ve sokaklarda hareketlilik yaşandı. Bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

Sokağa çıkma yasağı öncesi hareketlilik

BAKIRKÖY VE BAHÇELİEVLER'DE SOKAKLARDAKİ KALABALIK DİKKAT ÇEKTİ

Koronavirüsle mücadele etmek için alınan önlemler kapsamında vatandaşlara "evde kal" çağrısı yapılmasına rağmen Bakırköy ve Şirinevler'de güneşli havayı fırsat bilenler dışarıya çıktı. Her iki yerdeki yoğunluğu dikkat çekti.

Bu gece 00.00'da başlayacak ve iki gün sürecek sokağa çıkma yasağı öncesi vatandaşlar alışveriş için sokaklara çıktı. Güneşli havanın da etkisiyle trafiğe kapalı olan Bakırköy ve Şirinevler Meydanı'nda vatandaşların yoğunluğu görüldü. Bazı vatandaşlar alışveriş yaparken bazıları da banklarda oturmayı tercih etti. Vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadıkları da görüldü. İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

BAĞCILAR'DA MARKET ÖNÜNDE KUYRUKLAR OLUŞTU

Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesinde marketlerin önünde kuyruklar oluşmaya başladı. Bağcılar'da bulunan bir markette, sıkışıklık olmaması için müşteriler sırayla içeri alındı. Bekleyen müşteriler ise market önünde uzun kuyruk oluşturdu. Hafta sonu alışverişi yapamayan gelen müşteriler sırayla markete girerek alışverişlerini yaptı.

Alışverişini tamamlayan Hüseyin Şimşek, “Biten malzemelerimizi aldık. Öyle tam teşekkülü bir hazırlık yapmıyoruz, zaten evimizde olanlar var. Yeşillik, soğan, lahana, ıspanak, soda, bir de meyve aldık" dedi.

Pakize Sönmez, “Hafta sonuna hazırlık, yumurta aldım, kola, ıslak mendil aldım. Lazım olan şeyleri aldım. Daha önceden aldım da, bunlar kalmıştı, bir sorun olmasın diye aldım" şeklinde konuştu.

Ali Yılmaz ise, “Günlük market alışverişi, sadece hafta sonu için bir hazırlık değil. Evin rutin ihtiyaçları, artı bir şey almadık. Dışarıda bekleyenler sayesinde marketin için çok kalabalık değil" şeklinde konuştu. Gülseli KENARLI-Harun UYANIK/İSTANBUL,(DHA)

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÖNCESİ PAZAR VE SOKAKLARDA YOĞUNLUK

Konya'da hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi pazar yerleri ve sokaklarda yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi üzerine 31 ilde bu hafta sonu da uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesi koronavirüs vaka ve ölüm oranı yüksek olan Konya'da, pazar yerleri ve sokaklarda yoğunluk yaşandı. Alışveriş için gelenlerin pazar içinde sosyal mesafe kurallarına uymadığı görüldü. Bazı vatandaşlar, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen çocuğuyla alışverişe geldi. Eldiven ve maskelerle satışını gerçekleştirirken pazarcıların ise tezgahlar arasındaki gerekli sosyal mesafeye uymadıkları dikkat çekti. Zabıta ve polis eşliğinde pazar yerinde denetim yapan ekipler de eldivensiz olan pazarcıları uyardı.

Alışveriş yerlerinin çoğunlukta olduğu bölgelerde, insan ve araç yoğunluğu fazla olurken, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü. İsmail AKKAYA- Tolga YANIK/KONYA, (DHA)

ESKİŞEHİR'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÖNCESİ HAREKETLİLİK

Eskişehir'de, sokağa çıkma yasağına saatler kala sokaklar dolarken, polis ekiplerince denetimler artırıldı. 600 koronavirüs vakası olan kentte, demir bariyerlerle kontrol altındaki sokaklara girmek isteyenler, kuyruk oluşturdu.

İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında, bu hafta sonu için de ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta saat 24.00'tan itibaren geçerli olacak. Yasak öncesi 600 koronavirüs vakası bulunan Eskişehir'de sokaklar, kalabalığıyla dikkat çekti. Özellikle banka önlerinde ve demir bariyerlerle kontrol altına alınan, araç trafiğine kapalı caddelere girmek isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu. Yasak başlamadan alışveriş yapanlar da iş yerlerinde yoğunluğa neden oldu.

'SOSYAL MESAFE' DENETİMİ

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yasağın başlamasına saatler kala İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla kentte denetimlerini artırdı. Bu kapsamda toplu taşıma araçları ve trafiğe kapalı caddelerde sosyal mesafe kuralına ilişkin denetim yapıldı. Kuralı ihlal edenler uyarılırken, kontrol altındaki caddelerde kimlik kontrolünün yanı sıra maske kontrolü ve ateş ölçümü de yapılıyor. Engin ÖZMEN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)