Geri Dön
Gündem Duruşmalar başladı, uzun kuyruklar oluştu

Duruşmalar başladı, uzun kuyruklar oluştu

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında İstanbul Adalet Sarayı nöbetleşme sistemiyle çalışıyordu. Yeni normalleşme adımlarıyla birlikte, bugün duruşmalar görülmeye başladı. Adliye önünde uzun kuyruklar oluştu.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bugün itibariyle yeni normalleşme adımları başladı. Yargısal sürecin ve duruşmaların başlamasıyla birlikte, adliye önünde uzun kuyruklar oluştu. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında nöbet sistemi ile çalışan ve bugün itibariyle duruşmaların görülmeye başladığı İstanbul Adalet Sarayı'nın giriş kapılarında uzun kuyruklar oluştu. Sosyal mesafe kuralı hiçe sayılırken, adliye personelleri ateş ölçer ve maske kontrolü yaptıktan sonra sırada bekleyen vatandaşların adliyeye girmesine izin verdi.

"İNSANLAR AKIN AKIN ADLİYEYE GELİYOR"

Sırada bekleyen Doğan Yörük " Sosyal mesafe kimsede yok zaten, Allah herkese yardım etsin" dedi. Ali Haydar Kunulu ise "Ülkede 1 Haziran'dan beri sosyal mesafe kuralına pek uyulmuyor, adliyede bunun en somut göstergesi. Bugün itibariyle insanlar akın akın adliyeye geliyor." diye konuştu.

Halil Güneş ise "Bugünlere tarih vermişler, normal diye karşılıyorum. Koronavirüs tehlikesinden illaki korkuyoruz ama bu sırada elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Halil YILMAZ / İSTANBUL, (DHA)

DURUŞMALAR BAŞLADI, ANADOLU ADALET SARAYI ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Koronavirüs nedeniyle duruşmalara ara verilmesinin ardından bugün duruşmalara başlanması ile birlikte Anadolu Adalet Sarayı önünde uzun kuyruklar oluştu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık üç aydır ara verilen duruşmalara bugünden itibaren yeniden başlandı.


OTOPARKTA YÜZLERCE METRE KUYRUK OLUŞTU

Bugünden itibaren duruşmalara başlanan Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde yüzlerce metre kuyruk oluştu. Adliyeye gelen kuyrukta uzun süre bekledikten sonra içeriye alındı. Adliyede işi olduğunu belgeleyemeyen kişiler içeriye alınmadı. İçeriye alınanların tamamının ateşi ölçüldü. Sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlar sürekli olarak görevliler tarafından uyarıldı. Uyarı yazıları ve görevlilerin uyarılarına rağmen zaman zaman sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği gözlendi.

Adliyede asansörlerin yük kapasiteleri 4 kişi alınacak şekilde ayarlandı. Tüm katlara el dezenfektanları yerleştirildi. Duruşma salonlarındaki koltuklar arasında boşluk bırakıldı. Vatandaşların sosyal mesafelere uymalarını sağlamak için koltuklara uyarı yazıları yazdı. Adliyenin içerisinde pandemiye ilişkin çok sayıda uyarı levhası ve yazıları asıldı. Yüksel KOÇ - Kamera: Kubilay Özev / İstanbul DHA



Ankara Adliyesi'nde, yeni normalleşme ile birlikte duruşmaların yeniden başlamasıyla birlikte yoğunluk oluştu. Sosyal mesafe kuralını gözeterek kuyruğa giren vatandaşlar, ateşleri ölçülerek içeriye alındı.

Ankara Adliyesi önünde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında adliyede birçok önlem alındı. Bu kapsamda vatandaşlar, ateşleri ölçülerek içeriye alınırken, belgeleri de kontrol edildi. Maske ve siperlik takan görevlilerin kontrolleri sırasında adliye önünde uzun kuyruk oluştu. Sosyal mesafe kuralını gözeterek kuyruğa girenler, bir süre sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Bu sırada ayakta beklemekten yorulanlar, kaldırım duvarına ve banklara oturdu. Adliye önünde önlem alan polisler de kuyruktaki vatandaşları sık sık sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı. Vatandaşlar, kontrolleri yapılarak içeriye alındı.

'ASİL DAVALILAR DIŞINDA YASAK'

Avukat Eyüp Sabri Canpolat, adliyedeki tedbirler hakkında bilgi vererek, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Avukat Canpolat, "Yaklaşık 100 gündür önemli işler haricinde adliyeler kapalıydı. Şimdi tekrar hizmete açıldı. 20 Temmuz'daki adli tatile kadar bir değişiklik olmazsa da kapıları da açık olacak. Kapılarda bir yoğunluk var. Bunun nedeni de içeride işi olduğuna dair bir vesika olmazsa kapıdan giremeyecek, avukatlar dışında duruşma salonuna eğer davada asil değilse yasak ve içeri maskesiz girmek mümkün değil. Doğru olan da bu, belki daha da artırılması gerekiyor. Koridorlarda kişi sayısı getirilmiş, ortalama her mahkeme için 4 kişi; ama Ankara Adliyesi malumunuz çok büyük, koridor başı 40-50 kişi bir müsaade hakkı var. Genelde çok kalabalık, inşallah bir aksilik olmaz diye düşünüyorum" dedi. Haluk KARAASLAN-Muhammet BAYRAM, (DHA)
​​​​​​​