Geri Dön
Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çin'in dışında Rusya ile görüşmeler var. Bu konuyla ilgili şahsen benim de aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldı.


"CHP'NİN BİR DEFA ŞİRAZESİ KAYBOLMUŞTUR"

Cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile ilgili soruya, "Şu anda Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan bir kişi olarak, her şeyden önce eleştiri değil, hakaret seviyesine çıkan ifadeleri ile hukuk içerisinde tabii ki bu kişiye gerekli hesap sorulmalıdır. Nitekim avukatlarım da şu anda hukuk dairesinde gereken neyse bunun hesabını bu şahsa soruyorlar. Olay budur. Çünkü edep denilen bir şey var. Haddini bilmesi lazım. Bu ülkede Cumhurbaşkanına, cumhurbaşkanlığı makamına nasıl konuşulur, bunu da öğrenmesi lazım. Şu an avukatlarımın yaptığı budur" diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu konularla ilgili başından itibaren her zaman temiz, ahlaki belediyecilik vs. bu tür şeyleri konuşan bu zat ne yazık ki tabanına, seçtiği elemanlarına sahip olamadığının çok açık net uygulamasını ortaya koymuş vaziyettedir. Hatta daha da ileri gidiyorum, şu anda İstanbul İl Başkanlığını yürüten bayan biliyorsunuz çok ciddi bir cezai durumla karşı karşıyadır ve buradan da ne çıkacağı belli değil. Şu çok açık ve net ortadadır, CHP'nin bir defa şirazesi kaybolmuştur. Şirazeden çıkmış bir siyaset anlayışıyla CHP istikametini kaybetmiştir. Ve bu istikameti toparlaması da bu saatten sonra çok çok zordur. Biliyorsunuz terör örgütleri ile dirsek dirseğe, kol kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyen bir CHP ile bu dönemde tanıştık. Ve millet ittifakı adı altında ne bulursa yanına alıp, burayla bir şeyler oluşturmaya gayret eden CHP bundan sonraki süreçte de kendisini toparlayamayacaktır"


"BENİM DE AŞI OLMA KONUSUNDA HERHANGİ BİR SIKINTIM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Koronavirüs aşıları ile ilgili soruya ise "Çeşitlilik kesinlikle var. Uğur bey ile ben de bizzat görüştüm, Sağlık Bakanım da görüştü. Olay sadece Çin değil, Çin'in dışında Rusya ile de görüşmeler var" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ve bu konu ile ilgili olarak da şahsen benim de aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil. Çünkü burada sağlık söz konusudur. Sağlığın söz konusu olduğu yerde, tabii ki bizler de sağlığımızı korumak için ne gerekiyorsa bunu yapmak zorundayız. Hele hele kovid noktasında, ülkede tüm vatandaşlarımıza örnek olma noktasında bir defa böyle bir adımı atmamız gerekiyor. Temennimiz bir an önce bu tedavi yollarıyla vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmaktır" diye konuştu.


"MACRON İLE FRANSA ÇOK TEHLİKELİ BİR DÖNEMİ YAŞIYOR"

Fransa senatosunun kararının sorulması üzerine Erdoğan, "Her şeyden önce minsk grubu, bir arabulucu gruptur. Arabulucu olan bir grubun kalkıp da bağlayıcılığı olmayan böyle bir yola tevessül etmiş olması manidardır" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Yani Fransa'nın, bir defa arabulucu hüviyeti bu saatten itibaren zaten kaybolmuştur. Niye? Sen arabulucusun. Öbür tarafta arabuluculuk yaptığı yer ile alakalı kendi meclisinde, tabii bu meclisin bir defa devlete bir tavsiye kararıdır aynı zamanda. Fakat Macron tabii Fransa'nın başına beladır. Macron ile Fransa aslında çok çok tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Temennim odur ki biran önce Macron belasından Fransa kurtulsun. Aksi takdirde sarı yeleklilerden kurtulamayacak. Bu sarı yelekliler daha sonra kırmızı yeleklilere dönüşebilir. Böyle bir bela ile karşı karşıya. Ve şu anda kendileri yönetim olarak ne tür bir karar alacak onu da göreceğiz. Nitekim bakanlar içerisinden de zaten şu anda olumsuz karar alanlar var biliyorsunuz. Şu anda değerli kardeşim İlham Aliyev'in Fransızlara bir tavsiyesi oldu biliyorsunuz. Ne dedi? 'Ermenileri bu kadar seviyorlarsa, Marsilya'yı Ermenilere versinler' dedi. Aynı tavsiyede ben de bulunuyorum. Çok seviyorlarsa, Marsilya'yı Ermenilere versinler. Olay bu kadar basit. Kaldı ki bu topraklar, Karabağ, Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarıdır. Ve 22 yıldır buralar işgal altında. Ve işgal altında olduğunu Amerika da kabul ediyor, Rusya da kabul ediyor, Fransa da kabul ediyor idi, şimdi ise farklı yollara tevessül ettiler. Tabii göbeğini bizzat Azeri kardeşlerimiz kendileri kestiler. Ve şu andaki duruma gelindi. Hayırlı olsun diyoruz. Ve Salı günü nasip olursa ben de oradaki törenlere inşallah eşim ile beraber katılacağım"


KADİR TOPBAŞ'IN SAĞLIK DURUMU

Kadir Topbaş'ın sağlık durumu ile ilgili soruya ise Erdoğan, "Bu sabah oğlu ile, Hüseyin bey ile görüştüm. Şu anda daha iyiye gidiyor dedi ama maalesef sıkıntılı bir dönemi atlattı. Ben de 15-16 gün önce kendisiyle görüştüğümde durum böyle değildi. Tabii fakat ondan sonra bir olumsuz hava esti. Temenni ederiz ki yoğun bakımdan da biran önce çıkar. Rabbim şifalar versin diyoruz. Duadayız" dedi.