Geri Dön
Gündem Heybeliada'da orman yangını kontrol altına alındı

Heybeliada'da orman yangını kontrol altına alındı

Heybeliada'da da çıkan yangın kontrol altına alındı.


Heybeliada Eski Değirmenyeri bölgesindeki saat 13.15'te henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale için söndürme helikopterleri, uçaklar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına adadaki vatandaşlar da müdahale etti. TOMA'lardan da alevlere su sıkıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yangının saat 14.55'te kontrol altına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yangınla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Saat 13.15'te Heybeliada Kuleli Köşk mevkiinde çıkan yangın, halkımızın gönüllü katılımı, güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekiplerince yapılan yoğun ve gayretli çalışmalar neticesinde saat 14.55 itibariyle kontrol altına alınmıştır.


Yangın söndürme çalışmalarına; havadan 1 uçak ve 4 helikopter, karadan 30 arazöz, 12 itfaiye aracı, 8 toma ile 500'ün üzerinde Orman Bölge Müdürlüğü, güvenlik, itfaiye personeli ve yangın söndürme gönüllüsü katılmıştır. Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Adalar Belediye Başkanlığı ve katkı sağlayan tüm kurumlarımızın personeli ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İlimize, Adalar ilçemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin" denildi. Söndürme çalışmalarının sürdüğü adada yanan alan havadan da görüntülendi.

HEYBELİADA'DAN KIYI EMNİYETİ VATANDAŞLARI TAHLİYE EDİLDİ

Heybeliada'da Kıyı Emniyeti botu vatandaşları tahliye etti.

Heybeliada'da orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale aralıksız sürdü. Heybeliada'ya Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler de sevk edildi. KEGM-3 botu, bölgedeki vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi. NENE HATUN gemisi ve KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

DUMANDAN ETKİLENEN 2 İTFAİYECİ HASTANEYE KALDIRILDI

Heybeliada'da orman yangınına müdahale ederken dumandan etkilenen 2 itfaiye eri, tekneyle Maltepe Sahili'ne getirildi. İtfaiyeciler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yangına müdahale eden 2 itfaiye eri dumandan etkilendi. İtfaiyeciler tekneyle Maltepe Sahili'ne getirildi. İtfaiye erleri ambulansla hastaneye kaldırıldı.


MSB: HEYBELİADA'YA YANGIN SÖNDÜRME ARACI, ÇIKARMA GEMİSİ İNTİKAL ETTİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Heybeliada'daki yangın söndürme çalışmalarına destek için yangın söndürme aracı, personel ve İstanbul Tersanesi Komutanlığı'ndan çıkarma gemisinin bölgeye intikal ettirildiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Heybeliada’daki yangın söndürme çalışmalarına destek için bölgedeki birliğimizden bir yangın söndürme aracı ile personel görevlendirilmiştir. Ayrıca, İstanbul Tersanesi Komutanlığından da bir çıkarma gemisi ile iki yangın söndürme aracı yangın bölgesine intikal ettirilmektedir" denildi.

ANKARA, (DHA)-

HEYBELİADA'DA YANAN ALAN VE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Heybeliada Eski Değirmenyeri bölgesinde saat 13.15'te çıkan yangın kontrol altına alındı. Yanan alanda havadan ve yerden soğutma çalışmaları sürüyor. Yanan alan ve soğutma çalışmaları drone ile görüntülendi.

Ali Kerem BENGİ - İstanbul DHA -

HEYBELİADA'DAKİ ALEVLERE MÜDAHALE İÇİN İNSAN ZİNCİRİ

HEYBELİADA'da çıkan yangına adakiler, insan zinciri oluşturup su taşıyarak müdahale etti. Terlikle müdahale edenlerden bazıları ayaklarından yaralandı.

Heybeliada Eski Değirmenyeri bölgesinde saat 13.15'te alevler yükseldi. İtfaiyenin yanı sıra ada sakinleri ve gezmek için gelenler alevlerin yükseldiği bölgeye ellerinde su bidonlarıyla koştu. Alevlerin ulaştığı Aşıklar tepesinde vatandaşlar insan zinciri oluşturarak ellerindeki su bidonlarıyla yangına müdahale etti. Terlikle yanan alana koşanlardan bazıları ayaklarından yaralandı. Yangın saat 14.55'te söndürüldü. Vatandaşlar soğutma çalışmalarına da katıldı. Yanan alanın yakında bulunan kışladaki askerler, vatandaşlara su takviyesi yaptı. O zincirde yer alanlardan Yunus Emre İpek, "Ada'da ikamet ettiğim evde balkona çıktığımda dumanları gördüm. Adalıyız biz. Her Adalı gibi elimizden geleni yapmak için gönüllü kıyafetlerimizle sağ olsun Orman Genel Müdürlüğü'nün dağıttığı ekipmanlarla alana çıktık. Elimizden geleni yaptık" dedi.

Gamze ŞİMŞEK - Yalın ONAT - Hüseyin ÇAKMAK-/ İstanbul DHA-