Geri Dön
Gündem İstanbul'da sağanak yağmur! Yollar sular altında kaldı, vapur seferleri iptal edildi

İstanbul'da sağanak yağmur! Yollar sular altında kaldı, vapur seferleri iptal edildi

Sağanak yağmur nedeniyle İstanbul'da tüm vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca Kabataş-Bağcılar tramvay seferi yağıştan dolayı oluşan su birikintileri nedeniyle yapılamıyor. Şiddetli yağış nedeniyle Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'yı su bastı, Üsküdar ve Bahçelievler'de yolda çökme meydana geldi.

İSTANBUL'DA YOLLARI SU BASTI; TRAMVAY SEFERİ DURDU

İstanbul'da başlayan sağanak yağmur nedeniyle yollar su altında kaldı. Kabataş-Bağcılar tramvay seferi yağıştan dolayı oluşan su birikintileri nedeniyle yapılamıyor.

İstanbul'da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılarının ardından beklenen yağış başladı. İstanbul'da etkili olan şiddetli, yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Şiddetli yağış nedeniyle yollar su altında kaldı. Ataköy'de alt geçit su altında kaldı, Kabataş-Bağcılar tramvay seferi yağıştan dolayı oluşan su birikintileri nedeniyle yapılamıyor. Cemil ÖZDEMİR - Çağatay KENARLI - İstanbul DHA

KAPALIÇARŞI'YI SU BASTI

Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'yı su bastı. Çarşı esnafı su tahliyesi yaptı.

İstanbul'da beklenen yağış başladı. Meteorolojinin uyarıların ardından etkisini arttıran yağış nedeniyle bazı yerlerde su baskınları oldu. Trafikte araçlar mahsur kaldı: Yağışın etkili olduğu noktalardan biri de tarihi Kapalıçarşı oldu. Çarşı içini kısa sürede su bastı. Dükkanlar sular altında kaldı. Kapalıçarşı esnafı dükkanlarındaki suyu tahliye etmek için uzun süre uğraştı. İSTANBUL (DHA)

EMİNÖNÜ ALT GEÇİTTEKİ ÇARŞI SU ALTINDA

Eminönü alt geçitte bulunan çarşıyı su bastı. Çarşıya dolan metrelerce su nedeniyle iş yerleri su altında kaldı.

İstanbul'da kuvvetli yağış en çok Eminönü'nü etkiledi. Alt geçitler su altında kaldı, işyerlerini su bastı. Eminönü çarşısının da bulunduğu alt geçit sular altında kaldı. Burada su seviyesi bel hizasına kadar geldi. Çarşıda esnaf, eşyalarını büyük poşetlerle dışarıya çıkardı. Kapalıçarşı'da ve Eminönü'nde kısmi elektrik kesintisi yapıldı. Bazı iş yerlerine elektrik verilemedi. alt geçitte su tahliye çalışmaları başlatıldı. Can EROK - Hasan YILDIRIM - Hüseyin COŞKUN / İstanbul, (DHA)

EMİNÖNÜ ALT GEÇİDİNDE İŞ YERLERİNİ SU BASAN ESNAF KONUŞTU

İstanbul'da bugün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası Eminönü'ndeki taşıt ve yaya alt geçitlerini su bastı. Yaya alt geçitinde yer alan dükkanlardaki mallar kullanılamaz hale geldi. Çarşı esnafı, yaklaşık 2 milyon liralık zararlarının meydana geldiğini söyledi.

Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Eminönü'ndeki yaya alt geçidinde yer alan çarşıdaki dükkanları su bastı. Çarşıya dolan metrelerce su nedeniyle iş yerleri su altında kaldı.

"ADAM BOYU SU VARDI"

Su basan alt geçitte yer alan dükkan çalışanı Abdullah Şahin, "15 senedir burada yan taraftaki dükkanda çalışıyorum. Daha önce de 2-3 defa su basmıştı. Buranın alt yapısı kötü olduğundan burada adam boyu su vardı. Bu malların hepsi burada ziyan oldu. Bu esnafların en az 12 tane dükkanı vardı, her birinin 250 bin liralık zararları var. 10 dakika içinde vatandaşları boşaltmasak zaten burada mahsur kalıyorlardı. Unkapanı'nda bir kişi ölmüş, biz hep bant çektik buraları kapattık. İnsanları zor çıkardık buradan. Çoğu insan zaten az daha boğulacaktı. Kendi imkanlarımız ile suyu çekmeye çalışıyoruz. Hasarımız 1,5- 2 milyon vardır rahat. Islaklar komple çöpe gidecek zaten, kurulardan da bunlar var. 12 tane dükkandan kalan hepsi şu. Diğerleri içerde, içeriye hiç daha elimizi vurmadık zaten içeriye de elektrik akımı olduğundan giremiyoruz" dedi.

"KENDİ İMKANLARIMIZ İLE SUYU DIŞARI ATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Eminönü alt geçidindeki elektronik eşya dükkanı çalışanlarından Ömer Sarıkaya ise, "Saat 12'de yağmur aşırı derecede yağmaya başladığında giderlerin tıkanmasıyla birlikte suyu üç ayrı yerden çekiyoruz. Saat 18.00 olmasına rağmen, 6 saattir İSKİ'den ya da itfaiyeden bir yardım alamadık. Kendi imkanlarımız ile suyu dışarı atmaya çalışıyoruz. Çok büyük bir hasara maruz kaldık. Bizimki elektronik ürünler dükkanıydı. Hiç kullanılma ihtimalleri yok, hepsi şu anda suyun içerisinde, dükkandaki bütün malımız, bütün sermayemiz gitti. Kurtarabildiğimiz mal yok. Hala su içeride, kurtarmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı. Ruken KADIOĞLU-Şahin BOZKURT / İstanbul, DHA

ÜSKÜDAR'DA YOLDA ÇÖKME

Üsküdar'da etkili olan yağış nedeniyle yolda çökme meydana geldi.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Üsküdar Bosna Bulvarı, Göktürk sokaktaki yol çöktü. Sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Sel suları nedeniyle kaldırım da aşınırken, yol kenarındaki elektrik direkleri yan yattı. Cengiz ÇOBAN-İstanbul-DHA

BAHÇELİEVLER’DE YOL ÇÖKTÜ, PARK HALİNDEKİ BİR ARAÇ ÇUKURA DÜŞTÜ

Bahçelievler’de yoğun yağış sonrası yolda çökme meydana geldi. Park halindeki bir araç yolda oluşan çukura düştü.

Olay, 13.00 sıralarında Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde meydana geldi. Sağanak yağmurun ardından metro inşaatı önünde bulunan yolda çökme meydana geldi. Çökme sırasında yol üzerinde park halinde bulunan araç yolda oluşan çukura düştü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ekipleri sevk edildi. Ekipler çukura düşen aracı çıkardı.

Aracı çukura düşen Halil Akın, "Sabah aracımızı park ettik. Öğlene doğru hızlanan yağmurla zemin yumuşuyor. Sonra park halindeki aracımız çukura düşüyor. Aracımızda maddi hasar oluşuyor. Aracımın içi ve motor aksamı su aldı" dedi. Çöken yolda İBB ekiplerinin çalışması sürüyor. Cemil ÖZDEMİR / İSTANBUL, (DHA)

ŞİLE YOLU'NDA DERE TAŞTI BİR ARAÇ MAHSUR KALDI

Ümraniye Şile Yolu Çekmeköy istikametinde yol kenarında bulunan dere taşarak yolu kapattı. Bir araba suların ortasında mahsur kaldı.

Olay, saat 15.30 sularında Ümraniye Şile Yolu Çekmeköy istikametinde meydana geldi. Şile yolu üzerindeki derenin taşmasıyla bir araç suların ortasında mahsur kaldı. Aracın içindeki iki kişi son anda dışarı çıkarak kurtuldu. Trafik polisleri tarafından yol kapatılarak, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yoldaki suyu tahliye ettikten sonra belediye temizlik ekipleri yoldaki çöpleri temizleyerek yol açıldı. Her hangi bir can kaybı olmazken bir araçta maddi hasar meydana geldi. Murat KORKMAZ / İstanbul, (DHA)

ATAŞEHİR'DE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Ataşehir’de TEM vağlantı yolu Küçükbakkalköy mevkinde sağanak yağmur nedeniyle araçlar altı geçitte mahsur kaldı. Sürüclüer kendi imkanlarıyla araçtan inerken yol trafiğe kapandı. Bir seyyar satıcı tezgahının da sel suyunda mahsur kaldığı görüldü. Vatandaşların yardımıyla seyyar satıcı tezgahı kurtarıldı. Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL, (DHA)

OTOPARKTA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Ataşehir Örnek Mahallesi'nde iki binanın otoparkını su bastı.

Ataşehir Örnek Mahallesi'nde bulunan dere yoğun yağış nedeniyle taştı. Dere suları iki binanın otoparkını kullanılmaz hale geldi. Bina sakinleri, dereden taşan su, yolu ve binanın önünü kapattığı için binalarda mahsur kaldılar. Binaların jeneratör ve elektrik panoları da zarar gördü. Olay yerine itfaiye ve İSKİ ekipleri sevk edilirken, su tahliye işlemi başlatıldı. Murat KORKMAZ / İstanbul, (DHA)

AHİ ÇELEBİ CAMİİNİ SU BASTI

Eminönü'nde bulunan Ahi Çelebi Camii’nin içi ve avlusu yoğun yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Caminin avlusunda oluşan su birikintisinde ise iki çocuk yüzerek eğlendi.

Eminönü’nde bulunan ve restorasyonu süren tarihi camilerden Ahi Çelebi Camii yoğun yağış nedeniyle sular altında kaldı. Caminin avlusu ve içi sularla doldu. Caminin avlusunda biriken suda iki çocuk yüzerek eğlendi. Cami içindeki halılar ise biriken su nedeniyle su yüzeyinde kaldı. Ümit UZUN-Harun UYANIK/İSTANBUL, (DHA)

ALTGEÇİTTE MAHSUR KALAN ARAÇLARI ZIPKINCILAR KURTARDI

İstanbul’da yoğun sağanak yağış nedeniyle Yenikapı Şehit Vefa Karakurdu Alt Geçidi’nde mahsur kalan araçlar ve içinde bulunanları dalıştan dönen iki zıpkıncı kurtardı.

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yoğun sağanak yağış nedeniyle altgeçitler göle döndü. Yenikapı’dan Bakırköy’e gitmek isteyen araç sürücüleri Şehit Vefa Karakurdu Alt Geçidi’nin su altında kalması nedeniyle zor durumda kaldı. Yolu kaplayan sudan geçebileceğini düşünen çok sayıda sürücü altgeçidin çıkışında suyun yüksek olması nedeniyle kaldı. Kalan araçlarından çıkamayanların yardımına tesadüfen dalıştan dönen iki zıpkıncı yetişti. Fibay Korkmaz ile Sinan Özdemir araçları iterek çıkarmaya çalıştı. Büyük korku yaşayan iki kadın ve çocuk ta mahsur kaldıkları araçtan çıkarıldı. Su yüksekliğinin azalması ile araçlar altgeçitten çıkabildi. İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)

VALİLİK: FATİH'TE METREKAREYE 114 KİLO YAĞIŞ

İstanbul Valiliği, yoğun yağışlarla ilgili olarak, "Fatih ilçemizde metrekareye 114 kg olmak üzere, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kartal, Kadıköy, Ümraniye ilçelerimizde metrekareye ortalama 30-40 kg yağış kaydedilmiştir" dedi. Valilik ayrıca yağışın gece boyunca süreceği ve sabah saatlerine kadar etkisinin azalarak devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

İstanbul Valiliği, il genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonrasında, Fatih ilçemizde metrekareye 114 kg olmak üzere, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kartal, Kadıköy, Ümraniye ilçelerimizde metrekareye ortalama 30-40 kg yağış kaydedilmiştir. Etkili olan sağanak yağış ve hava muhalefeti nedeniyle 13.10-14.30 saatleri arasında Şehir Hatları vapur seferleri yapılamamış, Kabataş-Bağcılar tramvay seferleri geçici olarak durdurulmuştur. Saat 16.00 itibariyle; İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Zabıta Komuta Merkezlerine toplam 2414 ihbar yapılmış, alınan taleplerin süratle değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması için bütün ekipler seferber edilmiştir. Unkapanı Köprüsü civarında biriken yağmur sularının tahliyesi neticesinde, kimliği belirsiz bir şahsın cesedi bulunmuş olup, ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından otopsi çalışmaları başlatılmıştır. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan meteorolojik bilgilere göre; bölgemizde devam edecek kuvvetli yağışların gece boyunca süreceği ve sabah saatlerine kadar etkisinin azalarak devam etmesi beklenmektedir." İstanbul DHA