EN ÇOK OKUNANLAR

Sultangazi'de otomobiline binen kadın silahla böyle vuruldu

Ters kelepçeye 10 bin TL tazminat

AFAD'dan olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklama

EGM'den sürücülere 'kış lastiği' uyarısı

Çocukların müstehcen fotoğraf ve videosunu çeken sanığa rekor ceza

Ovacık'ta evler, kara gömüldü

İstanbul

Koronavirüs önlemleri mutfaklara da yansıdı

Elif YAVUZ-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, (DHA) 16.03.2020 19:42

Koronavirüs yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler alınıyor. Özellikle çok sayıda çalışanı bulunan iş yerleri, yemekhanelerde açık büfe sisteminden, kapalı kutu yemeklere geçmeye balşadı.

Koronavirüs sebebiyle ülkede pek çok alanda çeşitli önlemler alınmaya alınıyor. Eğlence mekanlarının geçici süre ile kapatılması, evden çalışma sistemine geçilmesi ve kişisel hijyen önlemlerinin yanı sıra bazı iş yerleri yemekhane yemeği yerine kapalı kutularda yemekleri tercih etmeye başladı. Öte yandan bu hizmete evden çalışmaya başlayan ve dışarı çıkmayı tercih etmeyen vatandaşlardan da talep arttı.


TALEPLER ÇOĞUNLUKLA KALABALIK İŞ YERLERİNDEN GELİYOR


Bu sistemle yemekler mutfak ortamında üretilerek, porsiyonlar halinde özel kapatma sistemleri ile kapatılarak evlere ve iş yerlerine sıcak ya da soğuk olarak servis ediliyor. Özellikle son haftalarda iş yerleri ve evlerden bu konuda talebin arttığını belirten özel bir yemek şirketi Genel Müdürü Murat Demirhan, “Koronavirüsün etkileri görülmeye başladığından beri bu servise ciddi bir ilgi artışı söz konusu.  Özellikler çalışanlar, dışarıda AVM’lere ya da kafelere gitmek yerine bu aboneliği tercih etmeye başladı.  10 gün ya da 1 aylık abone oluyorlar. Özellikle geçen hafta alınan kapsamlı önlemlerden sonra özellikle kalabalık iş yerlerinde çalışan insanlar dışarıya gitmek istememeye başladılar. İlk etapta İstanbul’da yoğun iş yerlerinin olduğu bölgelerden talepler gelmeye başladı. Bugün de sabah itibarıyla evlerden de bu talepler geldi” dedi.

Çorba, tatlı ve ana yemek şekilde evlere ya da iş yerlerinde servis edilen yemekler haftalık menü olarak sunuluyor. 10 gün, 1 ay ve yıllık abonelik sistemi olduğunu belirten Demirhan, “ İnsanlar market alışverişini yapıp bir yemek üretiyor. Biz bunu onların yerine bunu yapıyoruz. Uzun zamandır bu işi yapıyoruz ancak bu Koronavirüsten sonra talep attı. Bu yemekleri tavalarda, mikrodalga fırınlarda ısıtabiliyorsunuz. Hijyen açısındansa hava almaması, tamamen kapalı olması en büyük güvence” diye konuştu.

1

Sultangazi'de otomobiline binen kadın silahla böyle vuruldu

2

Ters kelepçeye 10 bin TL tazminat

3

AFAD'dan olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklama

4

EGM'den sürücülere 'kış lastiği' uyarısı

5

Çocukların müstehcen fotoğraf ve videosunu çeken sanığa rekor ceza

6

Ovacık'ta evler, kara gömüldü

7

1915 Çanakkale Köprüsü, organize sanayi bölgelerine talebi patlattı

8

Seçmeli ders tercih süresi uzatıldı

1915 Çanakkale Köprüsü, organize sanayi bölgelerine talebi patlattı
Ordu'da vakaların yarısı 'Omicron' varyantı
Sultangazi'de otomobiline binen kadın silahla böyle vuruldu
Ters kelepçeye 10 bin TL tazminat
Barınakta kampanya; kısırlaştırma, muayene, aşı bedava
Antalya'nın 5 antik kentinin 5 endemik bitkisi koruma altında
Çocukların müstehcen fotoğraf ve videosunu çeken sanığa rekor ceza
İETT otobüsünün arkasında 'örümcek adam' yolculuğu 
Bakırköy'de iş adamına 6 köpeğin saldırdığı anlar kamerada
AFAD'dan olumsuz hava koşullarına ilişkin açıklama
Geleceğin madencileri bu lisede yetişiyor
Bireysel emeklilikle ilgili kanun teklifi, Genel Kurul'da kabul edildi
Hisart Canlı Tarih Müzesi 2 yıl aradan sonra tekrar açılıyor
5 çocuk annesi, evinde ensesinden vurularak öldürülmüş halde bulundu
Pankartın bağlı olduğu taşın, başına düştüğü kadın öldü