EN ÇOK OKUNANLAR

İzinsiz ekim yapan kişiyi tarlasına diktiği tabelayla arıyor

Ümraniye'deki koca dehşeti; 7 yaşındaki Kerem de hayatını kaybetti

Yerli aşı 'Turkovac'ın Faz-3 çalışması başladı

Sevgilisinin ensesinden vurduğu Zeliha: Cezaevinde bana yapacağı işkenceleri anlatıyormuş

Diyarbakır'da gündem olan iki yeni maket yerine yerleştirildi

Kırmızı bültenle aranan terörist, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

İstanbul

Koronavirüs önlemleri mutfaklara da yansıdı

Elif YAVUZ-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, (DHA) 16.03.2020 19:42

Koronavirüs yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler alınıyor. Özellikle çok sayıda çalışanı bulunan iş yerleri, yemekhanelerde açık büfe sisteminden, kapalı kutu yemeklere geçmeye balşadı.

Koronavirüs sebebiyle ülkede pek çok alanda çeşitli önlemler alınmaya alınıyor. Eğlence mekanlarının geçici süre ile kapatılması, evden çalışma sistemine geçilmesi ve kişisel hijyen önlemlerinin yanı sıra bazı iş yerleri yemekhane yemeği yerine kapalı kutularda yemekleri tercih etmeye başladı. Öte yandan bu hizmete evden çalışmaya başlayan ve dışarı çıkmayı tercih etmeyen vatandaşlardan da talep arttı.


TALEPLER ÇOĞUNLUKLA KALABALIK İŞ YERLERİNDEN GELİYOR


Bu sistemle yemekler mutfak ortamında üretilerek, porsiyonlar halinde özel kapatma sistemleri ile kapatılarak evlere ve iş yerlerine sıcak ya da soğuk olarak servis ediliyor. Özellikle son haftalarda iş yerleri ve evlerden bu konuda talebin arttığını belirten özel bir yemek şirketi Genel Müdürü Murat Demirhan, “Koronavirüsün etkileri görülmeye başladığından beri bu servise ciddi bir ilgi artışı söz konusu.  Özellikler çalışanlar, dışarıda AVM’lere ya da kafelere gitmek yerine bu aboneliği tercih etmeye başladı.  10 gün ya da 1 aylık abone oluyorlar. Özellikle geçen hafta alınan kapsamlı önlemlerden sonra özellikle kalabalık iş yerlerinde çalışan insanlar dışarıya gitmek istememeye başladılar. İlk etapta İstanbul’da yoğun iş yerlerinin olduğu bölgelerden talepler gelmeye başladı. Bugün de sabah itibarıyla evlerden de bu talepler geldi” dedi.

Çorba, tatlı ve ana yemek şekilde evlere ya da iş yerlerinde servis edilen yemekler haftalık menü olarak sunuluyor. 10 gün, 1 ay ve yıllık abonelik sistemi olduğunu belirten Demirhan, “ İnsanlar market alışverişini yapıp bir yemek üretiyor. Biz bunu onların yerine bunu yapıyoruz. Uzun zamandır bu işi yapıyoruz ancak bu Koronavirüsten sonra talep attı. Bu yemekleri tavalarda, mikrodalga fırınlarda ısıtabiliyorsunuz. Hijyen açısındansa hava almaması, tamamen kapalı olması en büyük güvence” diye konuştu.

1

İzinsiz ekim yapan kişiyi tarlasına diktiği tabelayla arıyor

2

Ümraniye'deki koca dehşeti; 7 yaşındaki Kerem de hayatını kaybetti

3

Yerli aşı 'Turkovac'ın Faz-3 çalışması başladı

4

Sevgilisinin ensesinden vurduğu Zeliha: Cezaevinde bana yapacağı işkenceleri anlatıyormuş

5

Diyarbakır'da gündem olan iki yeni maket yerine yerleştirildi

6

Kırmızı bültenle aranan terörist, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi

7

Ankara'da 'ByLock' operasyonu: 7 gözaltı

8

PKK'lı terörist çikolata ve kek ambalajlarına gizlediği patlayıcıyla yakalandı

Yerli aşı 'Turkovac'ın Faz-3 çalışması başladı
 Rus turistler, İstanbul'a gelmeye başladı; ''İstanbul'u çok seviyoruz''
İstanbul'un göbeğindeki 45 yıllık katlı otoparkın yerine meydan yapılacak 
Kafa kafaya feci kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Mavi bayraklı plajda dikkat çeken 'müsilaj uyarısı!
İki yılda ‘saadet zinciriyle' 7 milyonluk vurgun
Kırmızı bültenle aranan terörist, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi
Prof. Dr. Sözbilir: Deprem fırtınası yaşanabilir
Balıkesir'de zincirleme kaza: 3 ölü, 3 yaralı
Minik Defne'nin tedavisi için zamanla yarış
Düşen yıldırımda 7 yakını yaralanan Arda'yı römorkun lastikleri kurtardı
Bahçeli: Terörizmin siyaset ayağı, hiçbir adla açılmamak üzere kapatılmalı
Prof. Dr. Sözbilir: Deprem fırtınası yaşanabilir
Caddede düşük yaptı, ölü cenini poşetle çöpe attı
Diyarbakır'da gündem olan iki yeni maket yerine yerleştirildi