Geri Dön
Kültür&Sanat Akasya, ‘Sessiz Gözcüler’ fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor

Akasya, ‘Sessiz Gözcüler’ fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor

Akasya, Yves Rocher Vakfı ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut iş birliği ile Türkiye'nin farklı yerlerinde bulunan 12 farklı ağacın hikayesine ev sahipliği yapıyor. Farkındalık kazandırmak amacıyla gerçekleştirilecek ‘Sessiz Gözcüler’ fotoğraf sergisi, Akasya’da 16 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Akasya, ‘Sessiz Gözcüler’ fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un fotoğrafladığı, her bir ağacın hikayesini ise oyuncu Yetkin Dikinciler’in seslendirdiği sergi, ziyaretçilerine tarihsel ve duygusal bir yolculuk sunuyor. Anadolu'da binlerce yıldır var olan ve dünya doğal mirasının parçası anıt ağaçlarının hikayesinin anlatıldığı ‘Sessiz Gözcüler’ sergisinde; Burgulu Ahlat (Taşköprü, Kastamonu), Dilek Ağacı (Göbeklitepe, Şanlıurfa), Zeytin Ağacı (Toroslar Beldesi, Mersin), Ağlayan Çınar, Emine Çınarı ve Ahtapot Çınarı gibi kadim Anadolu topraklarına kök salmış 12 ağacın fotoğrafları, ziyaretçileri bekliyor. Akasya’daki sergide fotoğraflanan ağaçlar arasında, Zonguldak’taki 4 bin 118 yaşındaki Gümeli Porsuğu ve bin 100 yaşındaki Porsuk Ağacı, Antalya’da bulunan bin 100 yaşındaki Arapastı Ağacı, İstanbul’da yer alan bin 212 yaşındaki Ağıl Çınar gibi bin yaşını aşkın ağaçlar bulunurken, Mustafa Kemal Atatürk’ün özgürce büyüyebilmesi uğruna köşkünün yerini değiştirdiği 400 yaşındaki Ulu Çınar da yer alıyor. 

“DOĞADAN ALDIĞINI DOĞAYA GERİ VERMEK” 

“Doğadan aldığını doğaya geri vermek” mottosuyla yola çıkan Yves Rocher Vakfı ile fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un bu anlamlı iş birliğine ev sahipliği yapan Akasya, ‘Sessiz Gözcüler’ fotoğraf sergisiyle ağaçların gezegen için önemini vurgulayarak farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Sergi, Akasya’da 16 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.