Geri Dön
Kültür&Sanat Bebek, dünyanın en havalı 40 semti arasında gösterildi

Bebek, dünyanın en havalı 40 semti arasında gösterildi

Her yıl dünyanın farklı ilçe ve semtlerini değişik kriterlerle belirleyen Time Out Dergisi bu yıl da dünyada yer alan en havalı semtlerin listesinin olduğu çalışmayı yayımladı. Alanında uzman binlerce insan ve yerel otorite ile görüşerek dünyanın en havalı 40 semti belirlendi. Türkiye’den bu listeye sadece Beşiktaş Bebek semti girdi.

Bebek, dünyanın en havalı 40 semti arasında gösterildi

Beşiktaş’ın Bebek ilçesi, tarihi dokusu ve mirası, İstanbul Boğazı’na hakim konumu manzarası ve dinamik sosyal yaşamıyla en havalı 40 semt arasına girdi.

TÜRKİYE’DEN LİSTEYE GİREN TEK SEMT

Derginin küresel editör ekibi tarafından son şekli verilen listenin bu yılki zirvesinde, Kolombiya’nın Medellin kentindeki Laureles bulunuyor. Gece hayatı ile popüler olan İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Smithfield ikinci olurken, İspanya’nın başkenti Madrid’deki Carabanchel de üçüncü sırada yer aldı. 32'nci sıradaki Bebek ise Türkiye’den listeye giren tek semt oldu.

“Bebek’in Boğaz manzarasının öne çıkarıldığı yazıda semtle ilgili, “Bebek, hayatın yavaş aktığı bir tatil hissi veriyor. Sakinlerinin düzenli olarak semtteki dükkânlardan dondurma alıp Boğaz boyunca dolaştığını göreceksiniz. Burası doğal güzelliğinin yanı sıra hem lüks hem de eski tarz muhteşem restoranlara, kafelere ve mağazalara sahip. İstanbul'un deniz kıyısındaki bu semtinin sahil şeridi gün batımında harika oluyor” ifadeleri kullanıldı.