Geri Dön
Kültür&Sanat Büyükçekmece’de Klasik Otomobil Festivali düzenlendi

Büyükçekmece’de Klasik Otomobil Festivali düzenlendi

Büyükçekmece’de Klasik Otomobil Festivali düzenlendi. Festival renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükçekmece’de Klasik Otomobil Festivali düzenlendi

 

Son Susturucu Youtube kanalı ile Büyükçekmece Belediyesi iş birliğinde ‘Klasik Otomobil Festivali 2022’ gerçekleşti. Büyükçekmece Güzelce Kapalı Pazar Alanı’nda yapılan festivalde klasik otomobil sahipleri ile etiketçiler bir araya gelip araçlarını sergiledi. 1959 model Chevrolet’ten Murat 131’e kadar birçok otomobilin sergilendiği festival insanlar tarafından yoğun ilgi gördü.

“BÜYÜKÇEKMECE’DE HER SENE KLASİK OTOMOBİLLER BULUŞMASI YAPILIR”

Festivale katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de her sene klasik otomobiller buluşması yapılır ve bir tur atılır. Ben de onlardan bir tanesiyim. Sosyal medya grubu olarak değerlendirdiğimiz arkadaşlarımız ile Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği klasik otomobiller buluşmasıyla birlikte aynı zamanda Türkiye’de üretilmiş otomobillerin de buluşmasını yapıyoruz. Dolayısıyla hem klasik hem klasiğe girmiş olan yerli otomobiller hem de Türkiye’de üretilen otomobillerle dolu büyük bir Büyükçekmece bugün karşınızda” dedi.

“BU ORTAMIN KIYMETİNİ BİLMELERİ LAZIM”

Türkiye’de 33 tane bulunmasıyla da ön plana çıkan Chevrolet 1959 model otomobilinin sahibi 51 yaşındaki Cemil Çelik, “Güzel bir organizasyon, düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Belediye başkanı da destek olmuş herhalde kendisini görmedim ama ona da ayrıca teşekkür ederiz. Bir de şu ‘korno, durun, susun’ dedikleri olaylara da müdahale edebilseler yani araba sahipleri arkadaşlar sürekli kornoya basmayıp dursa çok daha güzel bir ortam olacak. Bu ortamın kıymetini bilmeleri lazım. Eğer bilmezlerse bir daha böyle çadırlı bir ortam göremezler” şeklinde konuştu.

“ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN KARDEŞLERİMİZİN EMEKLERİNE SAĞLIK”

Oto Kuaför Turgay Mutlu (37) ise festivale birden fazla araçla katıldığını söyledi. Mutlu, özel yapım Kartal’ı için “Bu kartal çok özel, her şeyi araca özel yapıldı. Boyası, kodunun hiçbir arabada olmaması bu aracımı diğer arabalardan ayıran faktördür. Aracı restore edeli 10 yıl oluyor. O yüzden maliyet açısından kıyaslama yapamıyorum. Ama benim gözümde paha biçilemez. Etkinliği düzenleyen kardeşlerimizin emeklerine sağlık, bundan sonrakiler çok daha iyi olacak” diye konuştu.