Geri Dön
Kültür&Sanat Damga Gazetesi 20'nci yaş gününü ödül töreniyle kutladı

Damga Gazetesi 20'nci yaş gününü ödül töreniyle kutladı

Damga Gazetesi, 20’nci yaş gününü ödül töreni düzenleyerek kutladı. 2023’e DAMGA Vuranlar Ödül Töreni’nde Damga Gazetesi’nin Yazı İşleri kadrosu tarafından belirlenen medya, siyaset ve ekonomi başta olmak üzere çeşitli alanlarda öne çıkan isimler ödüllendirildi. Gecede konuşan Damga Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, “Bugün Damga’nın tam 20’nci yaş günü ve yarın arkadaşlar 6 bininci sayımızı hazırlayıp buraya gelecek. İstedik ki bugüne özel ödüllerimiz olsun.Haber sitemiz 150-200 bin okunmaya sahip. 40 kişilik profesyonel ekibimle kamuoyuna gazete sunmanın keyfini, gururunu ve onurunu yaşıyorum” dedi.

Damga Gazetesi, kuruluşunun 20’nci yılına özel medya, siyaset ve ticaret başta olmak üzere birkaç alanda öne çıkan isimleri ödüllendirdi. İstanbul’da bir otelde düzenlenen 20’nci yaş günü kutlama yemeği ve 2023’e DAMGA Vuranlar Ödül Töreni, Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in ev sahipliğinde siyaset, medya ve iş dünyasından birçok önemli ismi ağırladı.

Geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Erol Karapınar, Damga Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Dolu, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Now TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Kanal D Haber Muhabiri İbrahim Konar, gazeteci Gürkan Hacır ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede ödüle layık görülen ancak katılım sağlayamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, törene videolu mesaj gönderdi. Programlarının yoğun olduğu için katılamadığını söyleyen İmamoğlu, Damga Gazetesi’nin 20’nci yılını kutlayarak başarılarının devamını diledi. İmamoğlu adına ödülü, İBB Medya A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Süleyman İnce aldı.

KARABAT: ULUSLARARASI ÇAPTA ETKİ YARATABİLECEĞİNİN ÖRNEKLERİNDEN BİRİSİ

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Uzun süredir uzun soluklu olarak İstanbul’da ciddi bir gazetecilik örneği sergiliyorlar. Damga Gazetesi, yerel basın örneği ama yaptığı haberlerin birçoğu ulusal çapta da etki yaratıyor. Dolayısıyla Damga Gazetesi, yerelde söylenen sözlerin ülke genelinde hatta uluslararası çapta etki yaratabileceğinin örneklerinden birisi, o anlamda da farklı bir örnek. Yerel gazeteler genelde 20 yıl gibi çok uzun olmuyorlar ne yazık ki çünkü artık dünyada bir dijitalleşme var, internet gazeteciliği var. Buna rağmen basılı bir şekilde yayın hayatına devam ediyor. Basın bütün dünyada demokrasilerde 4’üncü kuvvet. Dilerim Türkiye’de de böyle olur. Basının özgürlüğünün değil, demokrasinin 4’üncü gücü olduğu günleri görürüz. Bir kez daha Damga Gazetesi’nin sahibi Mehmet Mert’e ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“GENÇ SİYASETÇİLERİN ONURE EDİLMESİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Ödül aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Karabat, “Aşağıdan yetişen, genç siyasetçilerin onure edilmesi son derece önemli diye düşünüyorum” dedi.

YILMAZ: BASIN EMEKÇİLERİNİN 20’NCİ YILINI TEBRİK EDİYORUM

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise "Kıymetli dostum Damga Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Mehmet Mert şahsında bütün basın emekçilerinin 20’nci yılını tebrik ediyorum. Gayet güzel bir geceydi, aynı zamanda ödüller verildi. Silivri Belediye Başkanı olarak şahsıma da tarım alanında, şehrin çeperlerinde kırsalındaki ilçemizde kent tarımına yaptığımız katkılarla ilgili bir ödül verildi. Ben bu ödülü anlamlı buluyorum. Çünkü kent tarımı son günlerde çok konuşulan ama uzun yıllardır ihmal edilen, şehrin daha ucuz daha güvenli ve daha sağlıklı gıdaya erişimini tesis eden bir konu. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ve büyük şehir belediyelerinin tarıma daha fazla destek vermelerini, çeperleri ve kırsalı sırtlarında küfe olarak görmemelerini bilakis turizm ve tarım ile şehrin fırsatını ve potansiyelini görmeleri gerektiğinin altını çiziyorum” diye konuştu.

MERT: İSTEDİK Kİ BUGÜNE ÖZEL ÖDÜLLERİMİZ OLSUN

Damga Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert de “Bugün Damga, İstanbul genelinde yayınlanan 10 bin tirajlı, Damga haber sitemiz ise 150- 200 bin okunmaya sahip. 40 kişilik profesyonel ekibimle kamuoyuna gazete sunmanın keyfini, gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bizim dönem dönem özel günlerimiz oluyor. Bugün de Damga’nın tam 20’nci yaş günü ve yarın arkadaşlar 6 bininci sayımızı hazırlayıp buraya gelecekler. İstedik ki bugüne özel ödüllerimiz olsun. Almanyalıların bir sözü var ‘Özen yoksa ödül de yoktur.’ Biz de naçizane bir jürimizle özenli insanları ödüllendirmeye çalıştık. Damga Gazetesi’nin Yazı İşleri kadrosuyla 10 siyaset insanını, 10 iş insanını, 10 gazeteci ve sanat, spor dünyasından insanlara ödül vereceğiz. Amacımız bu ödülleri gelenekselleştirmek” dedi.

“BULUNDUKLARI BÖLGEDEKİ YAPTIKLARI İŞLERE, HİZMETLERE GÖRE BELİRLEDİK”

Mert, “İnsanları tamamen bulundukları bölgedeki yaptıkları işlere, hizmetlere göre belirledik. Örneğin bir belediye başkanı bir beslenme çantası projesi yaptı. O beslenme çantasıyla Türkiye’ye örnek oldu. Partili partisiz gözetmeksizin herkes yaşadığı yerde ve görev aldığı okullarda beslenme çantası veriyor. Bir başka siyaset insanı kendine has belediyenin bütçesini korumak adına kampanyalar yaptı. Bir başkası yeşil alan, bir başkası ise tarıma destek projeler yaptı. Bunları ödüllendirdik. Medya dünyasından da bize gelen kamuoyunun takdirini alan birkaç gazeteciyi yazı işler kadromuz olarak ödüllendirdik. Birazdan o ödüller sahiplerini bulacak. 30 yıllık gazeteci olarak yaptığım meslekten dolayı keyif alıyorum, gururlanıyorum. Amacım kamu haklarını, yeşili, doğayı, çocukları ve kadın haklarını korumak, kollamak. Görüyorum ki Damga’yı da böyle yaparsanız sahiplenenler var, özgür basın dostları var. Herkese böyle kutlamalar diliyorum” diye konuştu.

DEMİR: BÜTÜN ÖZEL EVLATLAR ADINA FARKINDALIK ÖDÜLÜ ALDIK

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı Başkanı Bahattin Demir ise “Biz bugün vakıf olarak bütün özel evlatlar adına farkındalık ödülü aldık. Çünkü bizim işimiz engelli kardeşlerimizin görünmeyen tarafı olmak. Onların fark edilmesi için sürekli farkındalık projeleri üretiyoruz. Bugün, Damga da 20’nci yılında bizi bu farkındalık ödülüne layık gördüğü için bütün özel evlatlar adına Damga ekibine ve Mehmet Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından Ayta Sözeri konseri ile son buldu. Törenin sunuculuklarını ise Tuğçe Marik ve İlke Duyan yaptı.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN İSİMLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat

İyi Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin

Gökhaner Group Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gökhaner

Now Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk

Gürkan Hacir ile Taksim Meydanı

Gazeteci Deniz Zeyrek

Dolmabahçe Okulları

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı

Sosyal Medya Fenomeni Mehmet Ali Çatal

Kars-Ardahan-Iğdır Beylikdüzü Derneği Başkanı Temel Altıntaş

İstanbul Esenyurt Akevler Mahalle Muhtarı Süheyla Karademir

İnşaat ve Yenilikçi Proje Firması Beyaz Group İnşaat

Emlak Şirketi Greenlife Arsa

Erdal İnşaat

Tıny House markası TINY ROOF,

İnşaat firması Cemrem İnşaat

Karton Ve Oluklu makine markası kategorisinde İşcan Makina

Yerel Basın Dostu kategorisinde Kenan Balcı

Vefa Ödülü İbrahim Erkal

Damga Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Hacıhasanoğlu