Geri Dön
Kültür&Sanat Engelli bireyler için ‘Miss&Mr Down +1 Defilesi’ düzenlendi

Engelli bireyler için ‘Miss&Mr Down +1 Defilesi’ düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü öğrencileri tarafından ‘Miss&Mr Down +1 Defilesi’ düzenlendi. Etkinlikte engelli bireylerin egzersiz ve spor yoluyla sosyalleşmeleri amaçlandı.

Engelli bireyler için ‘Miss&Mr Down +1 Defilesi’ düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), ‘Birlikte yürüyelim’ sloganı ile Miss&Mr Down +1 Defilesi’ne ev sahipliği yaptı. Engelli bireylerin egzersiz ve spor yoluyla sosyalleşmelerine olanak sağlamak, engelli bireylere karşı sorumluluk bilincini artırmak, toplum ile iş birliği yaparak toplumsal gerçekliklere ait farkındalığı geliştirmeyi amaçlayan etkinlik Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri öğrencileri tarafından düzenlendi. 

Ünlü bir giyim firmasının ana sponsorluğunda gerçekleşen Miss&Mr Down +1 Defilesi’ne, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde eğitim alan farklı yaş gruplarından 35 Down Sendromlu çocuk ve ailesi ile Bağcılar Belediyesi Down Sendromlu Futbol Takımı katılım sağladı. İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Engelli Bireyler Spor ve Eğitim Derneği ve engelli bireyler için özel kıyafetler tasarlayan Blackbird firması da organizasyona destek veren kurumlar arasında yer aldı.