Geri Dön
Kültür&Sanat Fotoğraf tutkunu depremzedelerden anlamlı sergi

Fotoğraf tutkunu depremzedelerden anlamlı sergi

Kahramanmaraş merkezli depremleri yaşayan fotoğraf tutkunları Ankara'da fotoğraf sergisi açtı. İnsan, doğa, sokak, gündelik yaşam gibi çeşitli alanları yansıtan fotoğraf sergisi, TED Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iş birliğİyle düzenleniyor.

Fotoğraf tutkunu depremzedelerden anlamlı sergi

ABB Araplar Aile Yaşam Merkezi’nde yaşamını sürdürmekte olan fotoğraf tutkunları, memleketlerinden insan ve doğa manzaralarını ziyaretçilerle buluşturuyor. 

‘Memleketim Fotoğraf Sergisi’ Ankara Büyükşehir Belediyesi, TEDÜ COPeS iş birliğinde, TED Üniversitesi Ahmet Ersan Fuaye Alanında gerçekleştirildi. Serginin açılışına, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün ve beraberinde Şube Şefi Şeyma İlhan, TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman ile çok sayıda davetli katıldı.

‘AFETLERE KARŞI ÖNLEMLER İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ YÜRÜTÜYORUZ’

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Ankara’daki üniversiteler AKUT ve diğer STK’larla beraber bir çalışma başlattık. Afet yönetimi ile ilgili öncesinde yapılması gerekenler için bir çalışma grubu oluşturduk. Deprem öncesi hazırlık ve planlama yapmak gerekiyor. Deprem öncesi çalışmalara harcanacak bir saat deprem sonrası yapılacak çalışma saatlerinden daha da değerlidir. Deprem öncesi yapılacak 1 liralık yatırım deprem sonrası harcanacak olan milyonlar liradan daha değerlidir. Felaketleri insan vücuduna benzetirsek AFAD bu yapının omurgasıdır. Ama STK ve üniversiteler de bu vücudun beynini oluşmaktadır. Afetlere karşı önlemler ile ilgili çalışmalarımız yürütüyoruz. Bugün burada bu sergiyi de açmaktan çok mutluyuz. Ben emek veren herkese belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra proje katılımcıları olan Özgür Yusuf Kavrukçu, Hatice Tekin, Sunay Koşman, Özkan Pehlivan, Nilay Atasoy, Şahin Fırat, Mehmet Şükrü Karakeçi, Bilal Emir, Filiz Karaman, Zafer Ezdeşir, Ceylan Aydınoğlu, Metin Arslan ve Yağmur Ezdeşir’e, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile ABB Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün tarafından takdir belgeleri verildi. Daha sonra Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Keser, Öğr. Gör. Deniz Okay moderatörlüğünde ‘Depremin Ardından Nasıl Baş ediyoruz?’ forumu gerçekleştirildi. Sergi 10 Temmuz tarihine kadar TED Üniversitesi Ahmet Ersan Fuaye Alanında izlenebilecek.