Geri Dön
Kültür&Sanat 'Hat Eserleri Koleksiyon Sergisi' Tanzanya'da sanatseverlerle buluştu

'Hat Eserleri Koleksiyon Sergisi' Tanzanya'da sanatseverlerle buluştu

İslam sanatını sanatseverlerle buluşturmak amacıyla 9 yıl önce Türkiye'den yola çıkan Albayrak Grubu’na ait Hat Eserleri Koleksiyon Sergisi, Özbekistan ve Azerbaycan'dan sonra Tanzanya'ya konuk oldu. TİKA katkılarıyla gerçekleşen serginin açılışı, Tanzanya Devlet otoriteleriyle birlikte çok sayıda ülkenin Tanzanya Büyükelçiliklerini de ağırladı. Sergi, 26 Kasım tarihine kadar Dar Es Salaam'da bulunan Rangi Gallery'sinde ziyaretçilerini bekliyor.  

'Hat Eserleri Koleksiyon Sergisi' Tanzanya'da sanatseverlerle buluştu

Albayrak Grubu'na ait Hat Eserleri Koleksiyon Sergisi, Tanzanya'da sanatseverlerle buluştu. Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) katkılarıyla gerçekleşen sergi, 26 Kasım tarihine kadar Rangi Gallery'sinde ziyaretçilerini bekliyor. Albayrak Grubu, daha önce Özbekistan ve Azerbaycan'da sergilenen koleksiyonunu Tanzanya'da da sanatseverlerle paylaşarak, İslam sanatlarını farklı coğrafyada yaymayı amaçlıyor.  

21 Kasım'da gerçekleşen açılış, Zanzibar Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Mgeni Hassan Juma, Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu ile birlikte Nijerya, Katar, Filistin Endonezya, Somali, Mısır, Komar, Umman Tanzanya Büyükelçileri, TİKA Dar Es Salaam Kordinatörü Filiz Şahinci, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kadam ,Yeni Şafak Dijital Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Türkiye Maarif Okulu yöneticileri ve Hattat Seyit Ahmet Depeler eşliğinde yapıldı.  

Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu’nun hat sanatını geliştirmek ve yaymak adına çalışmalarından bahsetmeden önce Filistin’e selam göndererek Gazze’de yaşanan saldırılara dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu ise hat sanatının uzun yıllar süren çalışmalardan sonra tam anlamıyla icra edilebilen kıymetli bir sanat dalı olduğunu konusunda ifadelerde bulundu.   

“MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZLE BAĞLARIMIZI KUVVETLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”  

Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü açılış konuşmasında  Dar Es Salaam'dan Jerusalem’a, Gazze’ye ve Filistin’e selam göndererek İsrail’in saldırılarına dikkat çekti. Hanönü, “Tanzanya, İslamiyet’le Hicrî 1. yüzyıldan itibaren tanışmış olmakla birlikte, günümüzde hala halkın üçte birini Müslüman kesim oluşturuyor. Albayrak Grubu olarak bizlerin de yegâne düşüncesi, gönül bağlarını hesaplayabileceğimiz kilometrelerden çok daha uzun yollar kat edebileceği ve İslamiyet mirasına sahip çıkmak için Türkiye’nin değil Dünya’nın dört bir yanındaki sanatseverlerle buluşabileceğimiz yönündedir. Bu nedenle TİKA ile güçlerimizi birleştirerek Tanzanya ile kurduğumuz güçlü iletişimi ve her geçen gün ivme kazanan ekonomik yatırımlarımızı kültür sanat faaliyetleri ile pekiştirmeyi ve buradaki Müslüman kardeşlerimizle bağlarımızı kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Hat sanatı, İslam Sanatı'nın vazgeçilmez bir parçasıdır” İfadelerini kullandı.