Geri Dön
Kültür&Sanat İstanbul Modern'de kız öğrencilere yönelik eğitim projesi; Bir Hayalin İzinde

İstanbul Modern'de kız öğrencilere yönelik eğitim projesi; Bir Hayalin İzinde

Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik konuşan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, "Burada kadınlara yönelik sanat, sanatın her bölümünde kendilerini geliştirmeleri, özgüvenlerini artırmaları ve yaratıcılıklarını artırabilecek bir eğitim sağlamayı amaçlıyoruz." dedi. BSH Türkiye İcra Kurulu Başkanı Alper Sengün ise, "Genç kızlarımızın içlerindeki potansiyellerin doğru şekilde ortaya çıkarılabilmesinde bizim de bir nebze katkımız olursa bu paydaşlıktan çok büyük memnuniyet duyarız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Modern ve Bosch Ev Aletleri iş birliği ile lise öğrenimi gören kız öğrencilere yönelik 'Bir Hayalin İzinde' projesi hayata geçiriliyor. Eğitimde cinsiyet ve fırsat eşitliğinin sağlanması, kadın sanatçıların desteklenmesi ve öğrencilerin birçok farklı sanat dalında belirlenen gelişim programlarıyla eğitim görmesinin amaçlandığı proje ile devlet okullarından seçilen 40 kız öğrenci bir yıl boyunca çeşitli atölyelerde sanat eğitimi alacak.

'Bir Hayalin İzinde' projesiyle gençlerin; sanatçılar, küratörler, akademisyenler, sanat tarihçileri ve uzmanlarla bir araya gelerek sanatsal ifade becerilerini geliştirmesi, yeni sanat dallarında tecrübe edinmesi ve sanata yönelik yaratıcı bir bakış açısı kazanması amaçlanıyor. Arnavutköy, Bağcılar, Beşiktaş, Beyoğlu, Çekmeköy, Fatih, Kağıthane, Şişli ve Zeytinburnu ilçelerindeki liselerden programa katılacak 5'i devlet koruması altında bulunan, 40 öğrenci Eylül ayından Haziran ayına kadar İstanbul Modern bünyesinde ücretsiz olarak sağlanacak eğitimlerden faydalanacak.

Programın tanıtım töreni ise bugün İstanbul Modern'de gerçekleştirildi. Törene, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, BSH Türkiye İcra Kurulu Başkanı Alper Sengül, İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol, Bosch Ev Aletleri Kıdemli Pazarlama Müdürü Özlem Koçdar katıldı.

"KADINLARIN ÖZGÜVENLERİNİ ARTIRMALARINI AMAÇLIYORUZ"

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, "Dünya Kadınlar Günü nedeniyle lansmanını bugüne bıraktığımız projeyi aslında birkaç ay önce başlattık. Bosch ev aletlerinin desteğiyle bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Burada kadınlara yönelik sanat, sanatın her bölümünde kendilerini geliştirmeleri, özgüvenlerini artırmaları ve yaratıcılıklarını artırabilecek bir eğitim sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"ÇOK HASSAS BİR PROJE"

BSH Türkiye İcra Kurulu Başkanı Alper Sengül, "Biz ana şirket unsurlarımızla fırsat eşitliğini destekliyoruz. Ev içinde bu eşitliği destekliyorduk, bu projemizle ilk defa ev dışında bir ortamda da desteklemek doğru bulduğumuz bir proje oldu. İstanbul Modern de zaten hem birey hem şirket olarak sürekli temas halinde olduğumuz çok güzel bir modern müze. Etkinlik alanları, kültürel alanlar ve eğitim alanları var. Çok hassas bir proje. İleride kadınlarımız olacak genç kızlarımızın şu an için buradan keşfedilip içlerindeki potansiyellerin doğru şekilde mümkün olduğunca fazlaca ortaya çıkarılabilmesinde bizim de bir nebze katkımız olursa bu paydaşlıktan çok büyük memnuniyet duyarız. Bosch Ev Aletleri olarak hem Oya Hanım hem İstanbul Modern ile uzun yıllar bu projeye katkı sağlamak isteriz" ifadelerini kullandı.