Geri Dön
Kültür&Sanat İstanbul'un kültür hafızası kitaplaştı

İstanbul'un kültür hafızası kitaplaştı

Cemaleddin Server Revnakoğlu’nun eseri olan “İstanbul’u - İstanbul’un İç Tarihi - Fatih” Fatih Belediyesi tarafından 5 cilt olarak basıldı.

İstanbul'un kültür hafızası kitaplaştı

Cemaleddin Server Revnakoğlu’nun İstanbul’un kültür hafızasını kayıt altına aldığı eseri Prof. Dr. Mustafa Koç tarafından okurseverler ile buluştu. Ağırlıklı olarak Suriçi’nde kalan tekkeler ve yaşam alanlarının Cumhuriyet dönemi durumu hakkında bilgiler sunan metinlerin Fatih’le ilgili bölümü 5 cilt olarak basıldı. “Revnakoğlu’nun “İstanbul’u - İstanbul’un İç Tarihi - Fatih” isimli bu çalışmada Cumhuriyet dönemi’nde Fatih semti hakkında detaylar yer alıyor.

“ HEYECAN DUYDUĞUM BİR ÇALIŞMA OLDU”

Revnakoğlu’nun İstanbul’un ilim ve kültür çevrelerinde beğeniyle karşılandığını belirten Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “ Benim de bizzat heyecan duyduğum bu prestij eseri kültür dünyamıza armağan etmekten büyük mutluluk duydum. Eski eserler, tarihi arşiv ve kitabeler uzmanı olan Cemalettin Server Revnakoğlu, şehirden içre bir şehre tanıklık etmiş ve bu tanıklığı titizlikle kayıt altına alan bir İstanbul aşığı. Bu kayıtları yarım asır sonra okuyucularıyla buluşturmaktan kıvanç duyuyorum ve büyük emeği olan Prof.Dr. Mustafa Koç olmak üzere tüm emeği geçenleri de tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.