Geri Dön
Kültür&Sanat Sanat fuarının en küçük ressamı

Sanat fuarının en küçük ressamı

Ankara'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'na resim, heykel ve seramik alanında eser üreten 1600 sanatçı katıldı. Fuarın en küçük sanatçısı 10 yaşındaki Sarp Öksüz'ün resimleri yoğun ilgi gördü.

Sanat fuarının en küçük ressamı

'ArtAnkara 10'uncu Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı', Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını sanatseverlere açtı. Fuarda, 152 galeri ve sanat evinin çatısı altında, 1600 sanatçının eseri beğeniye sunuldu. Rusya, İran, Meksika, Amerika, Güney Kore ve Macaristan gibi çeşitli ülkelerden sanatçıların da katıldığı fuarda, 10 yaşındaki ressam Sarp Öksüz'ün eserleri de yer aldı. Öksüz'ün sergide yer alan 5 eseri, sanatseverlerin yoğun ilgisini gördü.

Öksüz, 6 yaşında resim yapmaya başladığını ve şu ana kadar 150 esere imza attığını belirterek, 4 farklı sergide yer aldığını söyledi. Hobi olarak resim yapmaya başladığını ancak ilerleyen süreçte bu hevesinin giderek büyüdüğünü kaydeden Öksüz, "Ben güzel resim çizince kendimi mutlu hissediyorum. Okulda da arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden olumlu tepkiler alıyorum. Bu kadar büyük bir fuara katıldığım için çok mutluyum" dedi.

Devrim Erbil ve Bedri Baykam gibi sanatçıları kendine örnek aldığını ve fuarda onlarla tanışma imkanı bulduğunu söyleyen Öksüz, ileride büyük bir ressam olmak istediğini söyledi.