Geri Dön
Kültür&Sanat Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli’de buluştu

Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli’de buluştu

Sultanbeyli’de Âşık Nusret Sümmanioğlu anısına düzenlenen 15. Uluslararası Âşıklar Şöleni, çok sayıda ozanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sazın ve sözün ustaları Sultanbeyli’de buluştu

Sultanbeyli Belediyesi tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programında ilçedekilerin yanı sıra onur konuğu olarak halk ozanı Hilmi Şahballı da yer aldı. Programda âşıklar eserlerini söyledi.

İlçe Kaymakamı Kemal Şahin  âşıkların her zaman toplumun tercümanı olduğunu belirterek, “Bu kültüre sahip çıkmamız gerekiyor. Âşıklarımız söyledikleri türkülerle dertlerimizi, problemlerimizi dile getiriyorlar. Bu geleneğe sahip çıkan belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"AŞIKLIK GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Organizasyonda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, âşıklık geleneğinin Türk dünyası için öneminden söz ederek, “Çok kıymet verdiğimiz, kültürümüzün âşıklık geleneğini sürdürmek için bu programları organize ediyoruz. Bu vesileyle emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, katılım sağlayan kıymetli hemşehrilerimize ve âşıklarımıza çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.