Geri Dön
Kültür&Sanat Türk musikisi beste yarışmasına başvurular başladı

Türk musikisi beste yarışmasına başvurular başladı

Fatih Belediyesi, ilçede yaşamış olan İsmail Dede Efendi ile Tanburi Cemil Bey’in hatıralarını yad etmek ve Türk musikisi alanında bestecilik faaliyetlerini canlandırmak amacıyla beste yarışması düzenlenecek. Yarışmaya başvurular 4 Aralık'ta sona erecek.

Türk musikisi beste yarışmasına başvurular başladı

 

Fatih Belediyesi Türk müziğine sahip çıkma ve geçmiş değerleri bugüne taşıyarak var etmek amacıyla   Dede Efendi Sözlü Eserler ve Tanburi Cemil Bey Saz Eserleri Beste Yarışması düzenliyor.  Türk musikisi alanında bestecilik faaliyetlerini canlandırmak, son dönemlerde azalma eğilimi gösteren geleneğe dayalı formlarda eser bestelemeye ve yeni form arayışlarına teşvik etmek, Türk Müziği kültürüne nitelikli eserler kazandırmak amacıyla başlatılan yarışmaya başvurular 4 Aralık'ta sona erecek.

“TÜRK MUSİKİSİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Hayatlarını Fatih’te geçiren iki önemli ismi ve eserlerini gelecek nesillere taşımak amacıyla yarışmayı başlattıklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Bu yarışmayla Türk musikisine dikkat çekmek, yeni yetenekleri ortaya çıkarmak ve onları teşvik etmek istiyoruz. Alanında etkin ve yetkin jürinin vereceği kararla dereceye girenlere ödüllerini takdim edeceğiz. Besteciler yeni oluşturacakları formlarda vücuda getirilmiş eserlerle katılabilecekler ve eserler için herhangi bir makam veya usül sınırlaması olmayacak” dedi.

KATEGORİLER VE ÖDÜLLER

Sözlü eserler beste şekilleri: Kâr,  kârçe, kâr-ı nâtık, beste, ağır semai, yürük semai, şarkı. 

Saz eserleri beste şekilleri: Peşrev, saz semaisi, medhal, oyun havası, tasviri saz eseri.

İki ayrı kategorinin birincilerine 20 bin TL, ikincilerine 15 bin TL, üçüncülerine ise 10 bin TL ödül verilecek.