Geri Dön
Kültür&Sanat Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

64 ülkeden 1500 sanat elçisinin katılımıyla 29 Temmuz tarihinde kapılarını açan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali görkemli bir sahne şovu ile son buldu. Dünyanın dört bir yanından gelen ülkelerinin dans gruplarının kıyasıya yarıştığı Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nda jüri Makedonya’yı birinci, Gürcistan’ı ikinci, Meksika’yı ise üçüncü olarak seçti.

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin Cumhuriyetimizin

100’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde yapılacağını belirterek; “100 ülkeden 3500 sanat elçisini davet ediyoruz” diye konuştu. 

ONUR ÖDÜLÜ ZİHNİ GÖKTAY’A VERİLDİ 

Dünya Festivaller Birliği tarafından 8 kez üst üste “Dünya’nın En İyi Kültür ve Sanat Festivali” seçilen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl da birbirinden zengin kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı.  

Festivalin kapanış seremonisi Kültürpark Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da gerçekleşti. Final gecesinde kültür ve sanat dalında ödüller verildi. Festival kapsamında her yıl verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü Ercan Bostancıoğlu’na verilirken, Yaşam Boyu Onur Ödülü Zihni Göktay’a verildi. Sanatçıların ödülleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından takdim edildi. 

“BEN BÜYÜKÇEKMECE’YE GIPTA İLE BAKIYORUM” 

Kendisini ödüle layık gören festival komitesine ve jüri üyelerine teşekkür eden Zihni Göktay şöyle konuştu:  

“Bu Büyükçekmece bende tutku haline geldi. Sık sık sağolsunlar beni bir vesileyle mutlaka bir sanat kültür olayı yahut bir tiyatro olayı olduğu zaman ilk hatırlarına gelen biri olmakla övünç duyuyorum. Kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Sayın Hasan Akgün kardeşimi takdirle, şükranla ve minnetle tebrik ediyorum. İsmi büyük, Büyükçekmece. Gölü güzel, büyük. Suyu ile İstanbul’u besliyor, kültürüyle de İstanbul’u besliyor. Her ilçeye, her şehre nasip olmuyor bu. Ben Büyükçekmece’ye gıpta ile bakıyorum. Bana verilen bu ödülle onur duyacağım ve onurlu bir şekilde taşıyacağımı da ömrüm boyunca size söz veriyorum. 

BOSTANCIOĞLU: EN BÜYÜK ÖDÜLÜM ATATÜRK’Ü GÖRMEK OLDU 

Ercan Bostancıoğlu, hayatında en büyük ödülü 1938 yılında Bursa’ya Merinos Fabrikası’nın açılışı için gelen Atatürk’ü henüz 2 yaşında iken görerek aldığını kaydederek “2 yıl önce kapattığım sahne hayatımda beni en büyük ikinci ödülü sevgili Hasan Akgün verdi. 50 yıllık bir Büyükçekmeceli olarak çok şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Hasan Akgün gibi bir başkana sahip olmak bizler için guru verici. Sağ ol Hasan Akgün, sağ ol değerli başkanımız” ifadelerini kullandı.  

DR. AKGÜN’DEN 2023 YILI İÇİN ÇAĞRI  

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2023 yılında yapılacak olan 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin önem arz ettiğini belirterek “2023 yılı Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ve festivalinde 24’üncüsü olacak. Şimdiden grup liderleri ve Dünya Festivaller Birliği jüri üyelerine duyurmak istiyorum. 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalimize Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlamaları çerçevesinde bakacağımızdan dolayı 100 ülkeden 3500 sanat elçisini davet ediyoruz. Bugüne kadar bu festivalleri hangi şartlarda yaptığımızı sanat severler biliyor. Ben bu festivalin icrasında başından sonuna kadar emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 

MAKEDONYA BİRİNCİ OLDU 

Gecenin finalinde Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Dünya’nın dört bir yanından gelen ülkelerinin dans gruplarının kıyasıya yarıştığı yarışmalar sonucunda jüri Makedonya’yı birinci, Gürcistan’ı ikinci, Meksika’yı ise üçüncü olarak seçti. 

Uluslararası Çağdaş Dans Yarışması’nın birincisi Furkan Yılmaz olurken, ikinciliği Şiva Cambazoğlu, üçüncülüğü ise Gülsüm Buse Cingöz kazandı.