Geri Dön
Kültür&Sanat Ünlü sanat yönetmeni Ana Moioli, kazandığı ödülü ekibiyle paylaştı

Ünlü sanat yönetmeni Ana Moioli, kazandığı ödülü ekibiyle paylaştı

Et Alia Theater’ın Eş Sanat Yönetmeni Ana Moioli, New York Sanat Vakfı (NYFA) ile New York Kültür İşleri Daire Başkanlığı (DCLA) tarafından verilen ve Belediye Başkanlığı Film, Tiyatro ve Yayın Dairesi (MOME) ile Queen’s Theatre (Queens Tiyatrosu) tarafından desteklenen 5 bin dolarlık ‘New York City Artist Corps’ ödülünü kazanan 3 bin sanatçıdan biri oldu. Moioli, kazandığı ödülü aralarında Türk vatandaşı Deniz Bulat’un da bulunduğu ekibiyle paylaştı.

Ünlü sanat yönetmeni Ana Moioli, kazandığı ödülü ekibiyle paylaştı

Et Alıa Theater’ın eş sanat yönetmeni Ana MoıolI New York Cıty Artısts Corps ödülüne layık görüldü. Ana Moioli ve Et Alia Theater bu ödül sayesinde ‘This is Me Eating ___’ adlı performansı Alchemical Stüdyosunda 30 Ekim günü seyirciye sunacak.
ETKİLEŞİMLİ PERFORMANS SAHNELENECEK
Covid-19 pandemi sürecinden etkilenmiş olan New York sanatçılarını desteklemek amacıyla verilen bu ödül sayesinde Et Alia Theater, 30 Ekim günü saat 16:00’da Manhattan, New York’ta ‘This is Me Eating __’ adlı etkileşimli performansı gerçekleştirecek. ‘This is Me Eating __’ bedenin ve yemekle olan ilişkinin multikültürel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi olarak açıklanıyor. 45 dakikalık, ortalama 20-30 seyirci ile yeni bir interaktif form olan ‘This is Me Eating’ ‘Sürükleyici tiyatro’ performansı olarak değerlendiriliyor. Sanatçıların, projeksiyon, ses ve fiziksel doğaçlama yoluyla seyirciyi içine çekmenin hedeflendiği müze temalı bu performansta seyirciler, sanatçıların arasında dolaşıp onlarla etkileşime girebiliyor. Yönetmen koltuğunda Debora Balardini’nin oturduğu ve Türk vatandaşı Deniz Bulat ile Et Alia Theater’ın bütün üyelerinin (Ana Moioli, Maria Müller, Luísa Galatti, Giorgia Valenti), yer aldığı performansın Yardımcı Yapımcısı ve Tasarımcısı Dave Morrissey’dir.
Et Alia Theater’ın Eş Sanat Yönetmeni Giorgia Valenti performansla ilgili olarak, “Bu kadınların yemek yeme alışkanlıklarının, geleneklerinin, psikolojik deneyimlerinin içsel ve dışsal yansımasının bir parçası olmaya, bu yaratıcı süreci ve evrensel temaları deneyimlemeye hazır gelin. Belki de yalnız olmadığınızı fark edersiniz” dedi.
ET ALİA THEATER HAKKINDA
Aralarında Türk vatandaşı Deniz Bulat’ın da bulunduğu farklı ülkelerden kadınlar tarafından kurulup yönetilen New York merkezli bir kuruluştur. Sanatçıları esinlendiren, uluslararası sesleri ve farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaçlayan topluluk Et Alia, Latince’de “Ve Diğerleri” anlamına geliyor. Ekip, öteki kavramını öne çıkarmayı hedefliyor.